Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moneda digitală EGLD, lansată de compania românească de blockchain Elrond, a atins pentru prima dată o capitalizare de piaţă de 1 miliard de dolari

criptotendencia.com
monede virtuale criptomonede

Moneda digitală EGLD, lansată de compania sibiană de blockchain Elrond Network, a atins joi pentru prima dată o capitalizare de piaţă de 1 miliard de dolari, conform informaţiilor colectate de pe platformele marilor exchange-uri de criptomonede, confirmate de conducerea companiei și prezentate de ZF.

„Elrond este la începutul unei perioade de ex­pansiune accel­erată, iar următorul pas pentru noi este lansarea apli­ca­ţiei de mobil Maiar“, a declarat Beniamin Mincu, fon­da­tor şi CEO al Elrond Network, într-un comunicat de presă, potrivit mediafax.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

Blockchainul construit de sibi­e­nii de la Elrond promite viteze de trans­fer de 1.000 de ori mai bune de­cât cele ale bitcoin sau ethereum, cu costuri mai mici. În acelaşi timp, com­pania trece printr-un proces de dez­voltare şi plănuieşte să îşi des­chi­dă un birou în Miami în următoarele luni, conform declaraţiilor lansate de re­prezentanţii com­pa­niei la începu­tul anului, în cadrul emisiunii ZF IT Generation.

Avântul proiectului EGLD se bazează în acelaşi timp pe evoluţia favorabilă a pieţei criptomonedelor, unde bitcoin a crescut cu 700% din martie 2020 până în 8 ianuarie 2021, când a atins un maxim istoric de aproape 42.000 de dolari, înainte de a cădea rapid cu 30% în zilele imediat următoare.

Evaluarea unei companii de tehnologie la peste 1 miliard de dolari reprezintă naşterea unui aşa-numit „unicorn“. Este de menţionat că această capitalizare a Elrond este dată de valoarea totală a monedelor digitale EGLD. Joi la ora 12.10 (ora României), la scurt timp după anunţul companiei, datele agregatorului de preţuri CoinMarketCap arătau o valoarea de piaţă de sub 990 milioane de dolari. La ora 15.50, această valoare se situa la peste 1 miliard de dolari, din nou, reliefând fluctuaţiile din piaţă.

Spre comparaţie, transformarea UiPath în „unicorn“ în 2018 a avut loc în urma unei runde de finanţare derulată de fonduri de investiţii, în baza mai multor fundamente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.