Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Anisie a decis: Elevii nu mai dau teze în acest an şcolar! Cu ce vor fi înlocuite

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Monica Anisie mască

Tezele au fost suspendate, în acest an şcolar, ele fiind înlocuite cu evaluarea sumativă, a anunţat ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Decizia a fost luată în urma consultărilor ministerului de resort cu cei implicaţi în procesul de învăţământ. În ceea ce priveşte olimpiadele şi alte concursuri şcolare, a fost deja emis un ordin de ministru prin care acestea au fost suspendate.

„În ceea ce priveşte susţinerea tezelor, susţinerea lucrărilor scrise semestriale, după consultarea pe care am avut-o cu toţi factorii implicaţi, am luat decizia ca acestea să nu se mai susţină anul acesta şcolar. Să nu uităm că tezele se susţin doar la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci tezele nu se susţin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă” a declarat Monica Anisie sâmbătă, la Pro Tv.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Olimpiadele şi concursurile au fost suspendate, ordinul de ministru în acest sens fiind deja emis.

Ministrul Educaţiei a menţionat că elevii din clasele a opta şi a douăsprezecea vor putea participa la pregătiri începând cu semestrul al doilea, iar până atunci pot face „teste de antrenament” pe care le găsesc pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

„Începând cu semestrul al doilea vom avea măsuri concrete şi anume teste de antrenament aşa cum am făcut şi în anul trecut şcolar, acestea sunt puse şi acum la dispoziţia elevilor, le pot găsi pe site-ul Ministerului Educaţiei le pot găsi încă de pe acum, dar în semestrul al doilea săptămânal vom pune teste de antrenament, vom continua lecţiile de la programul Teleşcoală şi pregătirea acestora faţă în faţă”, a adăugat Monica Anisie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.