Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Anisie, dată dispărută de un partener de dialog social: 'De la alegeri nu am mai putut intra în contact'

Inquam Photos / George Calin
monica anisie

Consiliul Naţional al Elevilor a făcut demersuri pentru a-i prezenta ministrului educaţiei mai multe propuneri, în contextul elaborării bugetului în domeniu pentru 2021 dar şi în perspectiva apropierii celui de-al doilea semestru. Demersurile au rămas, însă, fără rezultat. Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, spune că a primit un răspuns de la minister, menit să lămurească situaţia.

"Nu am luat legătura cu dânsa direct (se referă la Monica Anisie, n.r.), însă am luat legătura cu consiliera de la cabinetul dânsei şi mi-a spus că a fost foarte ocupată în ultima perioadă. Acesta a fost răspunsul instituţional venit din partea ministerului. Această situaţie nu a existat înainte de alegeri. Am avut o colaborare foarte bună cu doamna ministru. Ne întâlneam o dată pe lună sau la câteva săptămâni pentru a discuta diferite proiecte, însă de la alegeri nu am mai putut intra în contact", a precizat Rareş Voicu, potrivit Antena3.

Consiliul Național al Elevilor a sancţionat, într-un comunicat, atitudinea ministrului Anisie de a întrerupe comunicarea cu acest organism.

"În ciuda faptului că ne aflăm la final de an calendaristic, o perioadă foarte importantă pentru educația din România, o perioadă în care se conturează bugete și se pun bazele semestrului al doilea, ministrul educației este de negăsit. De la încheierea campaniei electorale și a alegerilor parlamentare, Ministerul Educației și Cercetării și-a desfășurat activitatea în mod netransparent, ignorând cu desăvârșire partenerii de dialog social.

Consiliul Național al Elevilor condamnă ferm atitudinea ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, care se eschivează de la un dialog cu reprezentanții elevilor, deși, în luna noiembrie a anului trecut, aceasta declara că își dedică întregul mandat tinerilor", a transmis Consiliul Național al Elevilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.