Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei desființează trioul Dragnea-Tăriceanu-Toader: Opriți-vă!

MONICA MACOVEI - CONFERINTA

Europarlamentarul Monica Macovei îi desființează într-o postare pe Facebook pe Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, dar și pe „aliatul de nădejde” al acestuia, Tudorel Toader. „Presiunea pe care o pun politicienii pe justiție, după decizia CCR privind OUG 13, este inacceptabilă”, spune europarlamentarul Monica Macovei, care lansează și un mesaj pentru „politicienii penali”: „Opriți-vă!”.

Cornel Coca Constantinescu are prima șansă să preia conducerea ASF

„Justiția din România este acum sub asaltul politic al penalilor și al prietenii lor politici. Se apropie punctul culminant: schimbarea din funcție a procurorului general și a procurorului șef al DNA este dezbătută la masa Guvernului, iar în Senat se discută astăzi, în Comisia juridică, propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu de schimbare a procedurii de numire a procurorilor șefi.

Dragnea și Tăriceanu, unul condamnat, celălalt inculpat, se bat zilnic cu anchetele procurorilor, pe care le-ar dori închise. Tăriceanu este cel care a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu un posibil conflict între Guvern și Ministerul Public-DNA, iar majoritatea judecătorilor Curții a răspuns pozitiv, cu riscul unei analize care îi depășește competențele enumerate în lege.

Liderii PNL au pârât Guvernul Grindeanu la FMI

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, aliat de nădejde al lui Tăriceanu, a declarat imediat că îi va evalua pe procurorul general Augustin Lazăr şi pe procurorul șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, și a sugerat chiar o demisie a lor. Domnul Toader, fost judecător al Curții, propus la CCR cu sprijinul condamnatului Relu Fenechiu, invocă prevederi legale care îi permit o evaluare a deciziilor manageriale ale procurorilor șefi pentru a acoperi o decizie politică de a decapita Parchetul General și DNA.

Ce decizie managerială poate fi invocată pentru a justifica schimbarea din funcție a procurorului general și a procurorului șef al DNA în urma unei decizii controversate a Curții Constituționale prin care s-a constatat un conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Ministerul Public? Pe cine crede că păcălește ministrul Justiției cu o astfel de justificare a unei propuneri de schimbare din funcție a celor doi procurori șefi?

Nerăbdarea condamnatului Dragnea, care aşteaptă “cu interes evoluţiile viitoare” legate de schimbarea din funcție a procurorului general și a procurorului șef al DNA, este strâns legată de apropierea deciziei instanței într-un alt dosar în care este inculpat. O schimbare a celor doi procurori cu funcții de conducere ar fi încă un semnal de forță transmis sistemului judiciar, pe care politicienii îl vor supus.

Inculpatul Tăriceanu, care visează o “lovitură de stat de catifea”, este pe punctul de a trece prin Senat, camera decizională, propunerea prin care vrea să schimbe modalitatea de numire a procurorilor șefi. La 10 ani de la angajamentul pe care România și l-a luat, că nu va modifica modalitatea de numire a procurorilor cu funcții de conducere, Tăriceanu întoarce spatele Comisiei Europene, batjocorind țara din scaunul de președinte al Senatului.”, scrie Monica Macovei, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.