Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei lansează un atac DUR la adresa lui Klaus Iohannis: 'Nu are de ce să fie bucuros'

klaus iohannis

Atac dur la adresa lui Klaus Iohannis. Liderul M10, Monica Macovei, l-a făcut praf pe şeful statului. "Domnul Iohannis nu are de ce să fie bucuros, așa cum a declarat în Parlament. Nici românii care vor să voteze electronic sau prin corespondență nu sunt bucuroși. Președintele Iohannis a susținut astăzi în Parlament că și-a respectat promisiunea de a avea o lege a votului prin corespondență. Nu și-a respectat-o.

Citeşte şi: Război pe faţă între Dragnea şi Tăriceanu: Ultima replică a şefului PSD

Promisiunea candidatului Iohannis a fost că își propune introducerea în legislație a votului electronic și a votului prin corespondență (conferință de presă, 3 noiembrie 2014). La fel a promis și în scrisoara prin care și-a asumat Acordul pentru salvarea statului de drept și a democrației în România, pe care i l-am propus între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale: “În ceea ce privește cerințele pe care le-ați enumerat în scrisoarea dvs, nu pot decât să constat că referirile la (…) introducerea votului electronic și a votului prin corespondență și toate celelalte se suprapun perfect peste obiectivele pe care și eu mi le-am asumat, atât în calitate de om politic și copreședinte al ACL, cât și în calitate de candidat la Președinție“ (14 noiembrie 2014).

Citeşte şi: AVERTISMENT din partea Rusiei: Anunţul e alarmant pentru România

Și totuși, la un an distanță, nu avem legea votului electronic. Iar legea votului prin corespondență se aplică doar la alegerile parlamentare și are o procedură greoaie, care îi pune pe drumuri pe românii din străinătate și le scoate mai mulți bani din buzunare: trebuie să se preînregistreze, înregistreze și să ia personal buletinul de vot de la consulate. Preînregistrarea și înregistrarea electronice, dar și tipărirea de către alegători a buletinelor de vot au fost respinse. În reforma sistemului electoral și a clasei politice nu există loc de jumătăți de măsură, de pași mărunți sau pași greșiți. Președintele Iohannis a ales să nu reprezinte românii, ci să reprezinte partidele vechi care nu vor ca românii din străinătate să voteze.

Citeşte şi: DRAMĂ Un primar a decedat în timpul unei şedinţe de Consiliu

Anul 2015 nu poate fi numit anul “în care s-a introdus votul prin corespondență”, așa cum a spus președintele Iohannis în Parlament, ci anul în care românilor din diaspora li s-a mai spus o dată de către politicienii din vechea gardă: nu vă dorim, ne încurcați calculele politice de a rămâne la putere și nu vrem să votați în număr mare! ", se arată într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Salvarea a venit de la judecători: Veste mare pentru Gheorghe Mencinicopschi / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.