Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Macovei reclamă 'o prăpastie tot mai mare între magistrați și conducerea CSM'- Judecătorii care se simt trădați de cei pe care i-au ales să îi reprezinte

monica macovei m10 agerpres

Europarlamentarul Monica Macovei sustine, referitor la situatia din justitie, ca magistratii nu se mai simt reprezentati de cei pe care i-au ales in CSM, precizând ca prapastia dintre magistrati si conducerea Consiliului este tot mai mare.

"Protestele judecătorilor și procurorilor față de OUG 7 și față de toate încercările de încălcare a independenței lor, de subordonare a justiției și presiunile la care sunt supuși magistrații de guvernarea condusă de Dragnea se extind. Lor li s-au adăugat constant și alți angajați ai sistemului judiciar, cum ar fi grefierii. Protestează alături de ei actori, profesori, studenți, avocați.

Astăzi au fost proteste ale judecătorilor și procurorilor în Cluj și Sibiu. În Constanța, marea majoritate a judecătorilor se delimitează de președintele Curții de Apel și zilnic se oprește activitatea 30 de minute în semn de protest. 60 de președinți și vicepreședinți ai Tribunalelor și Curților de Apel din țară au criticat protestele și au cerut oprirea lor, dar n-au reușit să-i intimideze sau să-i oprească pe judecători, care nu renunță la independența lor.

Citeste si Inițiatorul protestului #sîeu anunță că va dona metrul de autostradă construit simbolic - Avem o şansă unică să restartăm România acum

Ruptura dintre conducerile unor instanțe și judecătorii care vor să fie independenți și să decidă fără presiuni politice este evidentă și este dublată de prăpastia tot mai mare dintre magistrați și conducerea CSM.

CSM, sub actuala conducere, nu a dat încă niciun răspuns solicitării procurorului general de a sesiza CCR în legătură cu OUG 7. Inspecția Judiciară refuză să apere independența autorității judecătorești în urma declarațiilor furibunde ale lui Dragnea împotriva judecătorilor și procurorilor, potrivit presei. Peste 500 de magistrați din țară au cerut CSM să le apere independența în fața atacului lui Dragnea, care cerea direct “resetarea” justiției. Toți vedem pericolul, numai Inspecția judiciară nu îl vede. Inspecția Judiciară este independentă?

Tribunalul Cluj a declanșat procedura de revocare din CSM a judecătorilor Gabriela Baltag și Evelina Oprina. Curtea de Apel Brașov a cerut revocarea din funcția de membru CSM a Liei Savonea, președintelele actual al CSM. Toate acestea sunt reacțiile firești ale judecătorilor care se simt trădați de cei pe care i-au ales să îi reprezinte", a scris Monica Macovei pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.