Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monica Pop desființează certificatul de vaccinare: 'Mi se pare inadmisibil. Categoric, este o discriminare!'

Inquam Photos / Adel Al-Haddad
Inquam Monica Pop

Monica Pop a vorbit în exclusivitate despre teoria sa, cu privire la certificatul de vaccinare. Directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, spune că acesta nu foloseşte la nimic, iar orice persoană vaccinată se poate îmbolnăvi.

„Nu mi se pare normal absolut deloc ce se întâmplă. Să fie foarte clar. Orice om care se vaccinează, poate face boala. Ştie toată lumea asta, sau cine nu ştie, trebuie să afle: poate face boala. Deci, nu înţeleg la ce este folositor acest certificat de vaccinare, din moment ce personajul respectiv poate face boala şi o şi transmite. Şi atunci, la ce foloseşte acest certificat de vaccinare, că nu am înţeles. Într-o sală de exemplu, dacă intră o persoană care este vaccinată, dar care este bolnavă, poate să fie asimptomatic şi să aibă boala. Ar fi fost mult mai normal, să se facă un test, numai că, oamenii nu au posibilitatea materială, pentru că, în ţara asta, ca în niciuna, testele să plătesc, ceea ce nu e normal. Ar trebui ca orice om asigurat din ţara asta, care plăteşte asigurări de sănătate, pensionari şi aşa mai departe, ar trebui să aibă dreptul la test gratuit, de câte ori au nevoie de acest test.

Este foarte scump testul. Mi se pare inadmisibil. Luăm cazul unui spectacol. Dacă o familie vrea să meargă la spectacol şi ar trebui să aibă test făcut, îşi pot permite să cumpere şi bilete şi să facă şi test? E posibil așa ceva? Actorii o să joace cu doi oameni în sală, dacă se întâmplă așa ceva. Eu cred că oamenii din țara asta au și dreptul la relaxare, după atâta vreme, după atâta stres, sperietură, atâta stare psihică proastă, pentru că asta este starea acestui popor în momentul actual.

Nici măcar acest lucru să nu fie liber pentru ei? Mască și distanțare nu ajunge? Și atunci când a fost voie, au fost spectacole, cu situația aceasta, cu mască și distanțare, s-a întâmplat ceva? S-a îmbolnăvit cineva de la teatru? A descoperit cineva un lucru de genul acesta? Nu! De ce nu ajunge distanțarea și masca, nu pot să înțeleg.

Repet. Vaccinarea face ca omul respectiv, dacă se îmbolăvește, dacă vine în contact cu un bolnav și ia boala, pentru că de luat, o ia, sau o poate lua, sigur că da. E foarte clar că se poate îmbolnăvi după aia. Sigur că au făcut o formă mai ușoară, dar, săptămâna trecută, INSP-ul a anunțat că peste 25.000 de vaccinați au făcut boala. Eu spun că nu este necesar certificatul de vaccinare pentru a merge la un spectacol, sau pentru a intra într-o colectivitate, pentru că despre asta este vorba",  a spus prof. dr. Monica Pop, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.