Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Monstrul' construit de Ucraina din componente rusești: ce este 'Terminatorul', arma planificată să spulbere blindatele și pe soldații lui Vladimir Putin

terminator ucraina

Ucraina are răspuns pentru BMPT  al Rusiei, mașina care însoțește tancurile: prototipul ucrainean „Terminator” a fost asamblat în Ucraina, iar forțele armate de la Kiev vor să distrugă cu el armata rusă, informează Forbes. De menționat este faptul că Ucraina a capturat un număr semnificativ de tancuri T-62 rusești și vehicule BMP-2 de la forțele rusești, ceea ce oferă potențialul pentru transformarea lor în „Terminator”, arată sursa citată.

Terminatorul ucrainean are o turelă, un tun și un blindaj reactiv. Ingunerii sunt pe punctul să-l scoată la testare, însă dacă nevoia o va cere, el o să fie testat direct în bătălie. Mașinăria e un vehicul cu un blindaj gros și o configurație de echipaj formată din comandant, artilerist și mecanic conductor. Cu toate acestea, este important de menționat că acest vehicul nu are un compartiment destinat transportului de trupe, transmite Forbes.

Deși Terminatorul ucrainean este un blindat de sprijin care însoțește tancurile și vehiculele de luptă, oferindu-le suport în luptă cu puterea sa de foc și blindajul gros, armata rusă nu a avut mare succes în implementarea propriei lor versiuni.  Rusia a construit doar câteva Terminator BMPT-uri, iar toate au fost trimise în Ucraina. În timpul conflictului din regiunea Donbas, aceste vehicule au fost angajate în lupte și unul dintre ele a fost distrus de artileria ucraineană. Cu toate că momentan se pare că există un singur prototip Terminator bazat pe T-62 în Ucraina, ar putea fi construite mai multe în viitor, dacă se demonstrează că vehiculul funcționează și merită efortul de conversie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.