Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monty Williams, Phoenix Suns, desemnat cel mai bun antrenor al anului din NBA

NBA

Monty Williams, care a făcut din Phoenix Suns cea mai bună echipă a sezonului regular, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului de către un juriu de ziarişti, a anunţat, luni, liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA), citată de AFP.

Antrenorul formaţiei din Arizona, în vârstă de 50 de ani, se afla la concurenţă cu alţi doi finalişti, Taylor Jenkins de la Memphis Grizzlies, echipă care a încheiat pe locul 2 în Conferinţa de Vest, şi Erik Spoelstra, care a clasat-o pe Miami Heat pe primul loc în Conferinţa de Est, conform Agerpres.

Cu două vedete în echipa sa, Chris Paul şi Devin Booker, Phoenix Suns cu Williams pe bancă a încheiat cu un bilanţ remarcabil de 78 la sută victorii (64-18, record al echipei) în sezonul regular 2021-2022.

De la fuzionarea ABA/NBA, doar Steve Kerr (89% cu Golden State în 2015-2016), Phil Jackson (87,8% cu Chicago Bulls în 1996) şi Mike Brown (80,5% cu Cleveland Cavaliers în 2009) au avut procentaje mai bune.

Anul trecut, Williams, care se află de trei sezoane pe banca lui Phoenix Suns, s-a clasat pe locul 2 în această ierarhie pentru cel mai bun antrenor, fiind devansat de Tom Thibodeau (New York Knicks), care şi-a condus echipa până în finala campionatului, pierdută în faţa lui Milwaukee Bucks.

Phoenix Suns se află la egalitate (2-2) cu Dallas Mavericks în semifinalele Conferinţei de Vest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.