Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Monumentul dedicat scriitoarei Virginia Woolf este socotit drept insensibil

Un monument dedicat scriitoarei Virginia Woolf, plănuit să fie montat pe malul Tamisei, este criticat drept insensibil din cauza amplasării, având în vedere că autoarea engleză s-a sinucis în râul Ouse în 1941, informează News.ro.

O sculptură în mărime naturală concepută de Laury Dizengremel urmează să fie amplasată pe o bancă în sud-vestul Londrei, unde ea a trăit alături de soţul său, scriitorul Leonard Woold, timp de un deceniu, începând din 1914.

Comitetul pentru mediu, sustenabilitate şi cultură din Richmond a aprobat propunerea joia trecută, însă un grup local de reabilitare a spus că locul amplasării este problematic, având în vedere istoria scriitoarei.

Virginia Woolf s-a luptat mulţi ani cu depresia şi, după mai multe tentative de suicid, în 1941, la vârsta de 59 de ani, s-a înecat în râul Ouse din apropiere de Lewes (East Sussex).

În prezent, există un singur simbol care aminteşte de ea în Richmond, o placă albastră a English Heritage pe Hogarth House, unde autoarea şi Leonard Woolf şi-au înfiinţat editura, Hogarth Press.

În cazul noului proiect, o statuie din bronz care o prezintă stând pe o bancă, cu un braţ întins şi o carte închisă în poală, au fost formulate mai multe variante de amplasare din partea activiştilor, scrie The Guardian.

Barry May, preşedinte al Richmond Society, a declarat: „Având în vedere boala sa şi felul în care a murit, ni s-a părut puţin insensibil să avem această statuie a Virginiei Woolf aşezată pe o bancă, privind spre apă”.

Charlotte Banks, de la editura Aurora Metro, a condus campania de strângere de fonduri pentru realizarea monumentului. La o întâlnire a Consiliului local din Richmond, ea a spus că „scopul statuii este de a celebra vieţile diverse şi de a încuraja conversaţia despre sănătatea mintală, feminism, sexualitate şi gen”.

„Asta nu poate fi făcut dacă statuia este ascunsă pe o stradă într-o zonă rezidenţială”, a adăugat ea.

În luna noiembrie a anului trecut, campania a strâns zeci de mii de lire sterline din donaţii, după dezvelirea unui monument dedicat scriitoarei Mary Wollstonecraft.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.