Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moody's a retrogradat ratingul obligatiunilor Greciei

grecia

Moody's a retrogradat ratingul obligatiunilor Greciei aflate în proprietate privata cu o treapta, la nivelul Caa3, si l-a plasat sub supraveghere în vederea unei noi masuri de acest tip, considerând ca probabilitatea ca statul elen sa beneficieze de sprijin financiar pe termen mediu s-a redus.

Acest rating se aplica numai obligatiunilor elene aflate în proprietate privata, precizeaza un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Ratingul datoriilor pe termen scurt a fost mentinut la nivelul Not Prime.

Moody's considera ca în lipsa sprijinului din partea creditorilor institutionali, respectiv Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana (BCE) si FMI, datoriile Greciei detinute de creditorii privati vor intra în default.

"Evenimentele din ultimele luni au aratat distanta dintre ceea ce solicita creditorii oficiali pentru continuarea sprijinului financiar în anii urmatori si ceea ce pot face institutiile elene pentru a îndeplini conditiile. Acest fapt creeaza dificultati semnificative pentru încheierea unui acord pentru sprijin pe termen lung", se arata în comunicatul Moody's, citat de Mediafax.

Anuntul referitor la referendum adauga noi riscuri, acute, pentru creditorii privati. Prin punerea sub supraveghere în vederea unei noi retrogradari a ratingului, Moody's va analiza implicatiile rezultatului referendumului asupra dorintei si capacitatii Guvernului de a încheia acordul cu creditorii institutionali.

Un rezultat negativ al referendumului ar spori riscul iesirii Greciei din zona euro, care ar implica pierderi semnificative creditorilor din sectorul privat, potrivit Moody's.

În consecinta, Moody's a redus plafoanele pentru obligatiunile Greciei în moneda locala si straina, de la B3 la Caa2, pentru a reflecta probabilitatea crescuta ca rezultatul referendului sa duca nu doar la default-ul datoriilor oficiale si private, ci si la iesirea Greciei din zona euro.

Plafonul pentru depozitele bancare în moneda locala si valuta a fost mentinut la Caa3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.