Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moody's confirmă ratingurile pentru depozitele Alpha Bank România

3 star rating

Moody's Investors Service a confirmat vineri ratingurile pentru depozitele Alpha Bank România (ABR) la ''Ba3/Not Prime'', calificativul ''b2'' pentru soliditate financiară, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară informează Agerpres.

Perspectiva ratingului pentru depozitele pe termen lung a fost modificată de la stabilă la pozitivă.

Acţiunea de rating reflectă opinia Moody's că Alpha Bank România a înregistrat progrese semnificative în ultimii ani în îmbunătăţirea solvabilităţii şi a profilului său de finanţare, contribuind la reducerea presiunilor asupra calificativului băncii pentru soliditate financiară. Acest fapt a avut ca rezultat alinierea perspectivei ratingurilor Alpha Bank România cu perspectiva pozitivă a băncii mamă din Grecia, Alpha Bank AE, a cărei situaţie mai dificilă constrânge profilul de creditare al Alpha Bank România, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

Prin confirmarea calificativului ''b2'' pentru soliditate financiară al Alpha Bank România, agenţia recunoaşte fundamentele financiare mai solide şi mai rezistente ale băncii comparativ cu profilul mai slab al băncii mamă, Alpha Bank. În acelaşi timp, confirmarea reflectă opinia Moody's conform căreia calitatea creditării băncilor mamă şi a subsidiarelor lor este legată într-un mod specific.

Prin urmare, şi în pofida îmbunătăţirii fundamentelor financiare ale Alpha Bank România, calificativul său ''b2'' pentru soliditate financiară rămâne constrâns la trei trepte peste ratingul "caa2" al băncii mamă din Grecia. Fără această constrângere, calificativul ''b2'' pentru soliditate financiară atribuit Alpha Bank România ar fi putut fi poziţionat cu câteva trepte mai sus.

Calificativul ''b2'' reflectă de asemenea operaţiunile Alpha Bank România concentrate pe piaţa internă şi depăşirea cu succes a dificultăţilor legate de finanţare şi capitalizare, în urma crizei cu care s-au confruntat băncile din Grecia în 2010, apreciază Moody's.

Perspectiva pozitivă a ratingului pentru depozitele pe termen lung este acum în linie cu cea a băncii mamă, Alpha Bank ar în cazul revizuirii în creştere a calificativului ''b2'' pentru soliditate financiară al băncii mamă, şi ratingul Alpha Bank România va fi îmbunătăţit, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.