Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moody’s Investors Service a revizuit în creştere ratingul pe termen lung al Enel

enel

Moody’s Investors Service a revizuit în creştere ratingul pe termen lung al Enel S.p.A. la „Baa1”, de la nivelul anterior „Baa2”, perspectiva este stabilă, a anunţat vineri grupul energetic italian, potrivit news.ro.

”Moody’s Investors Service a anunţat că a revizuit în creştere ratingul pe termen lung al Enel S.p.A. la 'Baa1', de la nivelul anterior 'Baa2'. Perspectiva este stabilă. Agenţia de rating a confirmat, de asemenea, ratingurile Prime-2 (P-2) pe termen scurt ale filialelor Enel Finance International N.V. şi Enel Finance America LLC”, a informat Enel.

Citește și: Raportul oficial al Ministerului de Interne îi contrazice pe polițiștii care zic că nu dau amenzi: 36.000 de amenzi, în ultimele 7 zile!

Moody’s spune că revizuirea în creştere a ratingului Enel reflectă progresul realizat în îmbunătăţirea profilului de risc în afaceri al grupului, ca urmare a investiţiilor continue în reţelele electrice şi în energia regenerabilă, a diversificării geografice sporite şi a concentrării asupra finanţării centralizate.

”Dintre principalii factori cheie pentru revizuirea în creştere a ratingului, Moody’s s-a axat pe următoarele elemente: volatilitatea scăzută a câştigurilor, determinată de diversificarea pe scară largă şi geografică; câştiguri stabile provenite din reţelele reglementate şi din producţia contractată, care reprezintă 80% din EBITDA grupului; profilul financiar solid, cu fonduri din operaţiuni / datorii nete mai mari de 20%”, arată Enel.

Enel este o companie multinaţională de energie electrică şi un jucător de top integrat în pieţele globale de energie, gaze şi energie regenerabilă. Este cel mai mare furnizor de utilităţi din Europa în ceea ce priveşte EBITDA şi este prezent în peste 30 de ţări din întreaga lume, producând energie cu o capacitate instalată de peste 87 GW. Enel distribuie energie electrică printr-o reţea de peste 2,2 milioane de kilometri şi are peste 74 de milioane de utilizatori finali din zona de business şi rezidenţială la nivel globali.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.