Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mormântul autorului Manifestului Partidului Comunist, Karl Marx, a fost vandalizat

wikipedia
karl marx

Mormântul filosofului german Karl Marx (1818-1883), care se află într-un cimitir londonez, a fost vandalizat într-un atac deliberat, au declarat, marţi, pentru AFP, responsabilii asociaţiei care se ocupă de monumentul funerar. Partea cea mai veche şi mai fragilă a monumentului, o placă de marmură pe care este menţionat numele persoanelor înmormântate, a fost lovită de mai multe ori cu un instrument metalic contondent, a precizat, pentru AFP, Ian Dungavell, care conduce The Friends of Highgate Cemetery Trust, asociaţia care administrează cimitirul, informează News.ro.

Citește și: Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, speră că nu va fi nevoie de vărsare de sânge pentru înlăturarea lui Maduro de la președinție

Pagubele au fost descoperite luni, a precizat el.

"Numele lui Karl Marx pare să fi fost vizat în special. Nu este vorba despre un simplu act de vandalism asupra unui monument, ci de un atac ţintit contra filosofului", a adăugat Dungavell. Autorul "Capitalului" este una dintre personalităţile cele mai cunoscute din cimitirul Highgate, din nordul Londrei. Pentru a se reculege la mormântul autorului "Manifestului Partidului Comunist", vizitatorul trebuie să plătească un bilet de intrare în acest cimitir unde este îngropat şi scriitorul George Eliot.

Karl Marx s-a mutat la Londra în 1849 şi a trăit în capitala britanică până la moartea sa, în 1883. Filosoful şi teoreticianul german a fost iniţial îngropat în mormântul soţiei sale, pe o mică alee, dar în 1956 un nou monument cu un bust generos, finanţat de un fond din partea Partidului Comunist Britanic, a fost instalat într-un loc mai vizibil, sunt explicaţiile de pe site-ul cimitirului. "Muncitori din toate ţările, uniţi-vă!", se poate citi pe mormânt. Acest slogan a mai fost ţinta vandalilor. Bustul a fost îndepărtat, atacat cu ajutorul unei bombe artizanale în anii 1970 şi acoperit cu vopsea şi mesaje.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.