Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mormântul lui Arsenie Boca, profanat. Autorul, reținut

arsenie boca

Mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirea Prislop, judeţul Hunedoara, a fost profanat în noaptea de vineri spre sâmbătă de un bărbat de 45 de ani, din judeţul Maramureş, acesta fiind reţinut de poliţiştii din oraşul Haţeg.

Bărbatul a săpat o groapă adâncă de o jumătate de metru, pe o lungime de 2,4 metri şi pe o lăţime de un metru, la mormântul părintelui Arsenie, suspectul fiind surprins asupra faptei de personalul de la Mănăstirea Prislop, care a şi sesizat poliţia.

'Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au constatat că cele sesizate se confirmă, pe suprafaţa mormântului fiind săpată o groapă cu dimensiunile de aproximativ 240/100 cm şi o adâncime de 50 de cm. În urma activităţilor întreprinse, poliţiştii au stabilit că suspect de comiterea faptei este un bărbat în vârstă de 45 de ani, din judeţul Maramureş', a informat, sâmbătă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara.

În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de profanare de morminte. Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Haţeg, pentru se stabili cu exactitate împrejurările în care a fost comisă fapta.

Părintele Arsenie Boca este considerat ca sfântul necanonizat al Ardealului, iar la mormântul acestuia de la Mănăstirea Prislop vin zilnic mii de pelerini. În zilele sfârşitului de săptămână, numărul celor care se roagă la mormânt ajunge şi la 30.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.