Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Morphosis Capital Fund I anunță finalizarea unei noi investiții în Medima Health

Economica.net
investitii fonduri dezvoltare

Morphosis Capital Fund I, un fond românesc de private equity axat pe IMM-uri locale, anunță finalizarea unei noi investiții, în Medima Health SA, un lanț de clinici medicale din București, specializat în imagistică și radiologie.

În urma acestei tranzacții, Morphosis Capital preia pachetul majoritar în Medima Health potrivit mediafax.ro.

Citește și: Nelu Tătaru: 'Urmează o lună grea. De la mijlocul lunii octombrie ne putem gândi la o pantă descendentă'

Medima Health este un centru specializat în imagistică complexă prin scanare RMN și CT, diagnostic oncologic și teleradiologie. Compania operează în prezent două clinici moderne în București și are o echipă formată din 9 medici renumiți, condusă de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana. Totodată, Prof. Dr. Gheorghe Iana este Președintele Societății de Neuroradiologie și Radiologie Intervențională, Șeful Clinicii de Radiologie și Imagistică Medicală SUUB și Spitalul Colțea precum și deține funcția de Director Medical al Medima Health.

La nivel de management, noul parteneriat va fi condus de către CEO-ul Vlad Ardeleanu. De-a lungul carierei sale, Vlad Ardeleanu a ocupat funcția de director general adjunct al lanțului de retail Artima, director operațional al Carrefour România, precum și director general al Superbet. Vlad Ardeleanu este, de asemenea, acționar în cadrul Medima Health, iar în calitate de director general va fi responsabil cu extinderea și construirea recunoașterii brandului Medina Health atât în România cât și la nivel internațional.

Infuzia de capital din partea Morphosis Capital va contribui la extinderea clinicilor Medima Health din România, precum și la dezvoltarea serviciilor de teleradiologie. Teleradiologia permite transmiterea imaginilor medicale pentru diagnostic dintr-o locație în alta, iar medicii radiologi și primari le pot analiza și oferi expertiza lor de la distanță. Investiția Morphosis Capital vine într-un moment în care, la nivel global, din cauza izbucnirii pandemiei de COVID-19, există o cerere din ce în ce mai mare de servicii de telemedicină și teleradiologie.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Medima Health este a doua investiție realizată de fondul de private equity, Morphosis Capital, care investește între 5 și 10 milioane de euro pe tranzacție în IMM-uri românești cu potențial de creștere și expansiune la nivel internațional. Medima Health devine prima investiție din sectorul medical în portofoliul Morphosis Capital și prima companie în care fondul deține o participație majoritară.

Tranzacția a fost facilitată de firmele de avocatură Schoenherr, în calitate de consilier al Morphosis Capital și Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), în calitate de consilier al Medima Health. Mazars Romania a realizat pentru tranzacție due diligence financiar și fiscal. Candesic, firma de consultanță de top din domeniul medical, cu sediul în Londra, a fost responsabilă pentru due diligence comercial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.