Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Morricone, o sursă de inspiraţie constantă', spune muzicianul Jean-Michel Jarre după decesul lui Morricone

youtube
Jean michel jarre

Ennio Morricone a fost "o sursă de inspiraţie constantă, era ca un membru al familiei mele", a declarat luni după-amiază pentru AFP muzicianul francez Jean-Michel Jarre, după decesul celebrului compozitor italian, potrivit Agerpres.

"Era ca un membru al familiei mele, deşi pare ciudat să spun asta în condiţiile în care eu am deja un mare compozitor de muzică de film în familie (tatăl său, Maurice Jarre, n.r.), însă Morricone făcea parte din intimitatea mea, era omniprezent în viaţa mea. Fără Morricone, şi cred că asta e valabil pentru mulţi alţi compozitori, nu voi mai fi la fel", a adăugat Jean-Michel Jarre, o personalitate de talie mondială a muzicii electronice.

"Pentru mine, (moartea lui Ennio Morricone, n.r.) înseamnă nu doar pierderea unei influenţe majore în viaţa mea, ca muzician, dar este o pierdere şi pentru abordarea sonoră, pentru raportarea la imaginea de sine, pentru acea combinaţie unică de melodii incredibile şi acel sunet al unei modernităţi totale, pentru că el compunea muzica viitorului", a adăugat starul francez.

Citește și: India, decizie radicală de teama COVID-19: Faimosul Taj Mahal, închis pe termen nelimitat

Jean-Michel Jarre îl descrie pe Ennio Morricone ca pe "un muzician care lucrează într-o manieră tradiţională, care porneşte de la o partitură scrisă cu creionul pe o coală de hârtie, dar care integrează apoi elemente ale electro-acusticii contemporane. Nu vom putea să îl uităm".

Artistul francez, autorul celebrului album "Oxygene", reaminteşte că Morricone "a avut o influenţă majoră asupra tuturor genurilor muzicale, dincolo de domeniul muzicii de film: trupa Metallica îşi începe concertele cu unul dintre fragmentele sale ("The Ecstasy of Gold", extras de pe coloana sonoră a filmului "Cel bun, cel rău, cel urât").

"După ce asculţi 10 secunde din muzica unui film, ştii deja că este a lui, ştii despre ce film este vorba, rememorezi deja imagini", a continuat Jean-Michel Jarre. "Era la fel şi în cazul tatălui meu, ca de exemplu pentru 'Doctor Jivago' şi 'Lawrence al Arabiei'. Dar, în cazul lui Morricone, există acele aliaje, precum cele rezultate din folosirea unei drâmbe, a unei chitare electrice şi a unor coruri de orchestră", a adăugat Jean-Michel Jarre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.