Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Morrissey va lansa un nou album de studio, ce conține numeroase piese cu mesaj politic - VIDEO

agerpres.ro
Morrissey

Cântărețul Morrissey va lansa în luna noiembrie un nou album de studio, primul după o pauză de trei ani, au anunțat marți reprezentanții casei de distribuție cu care colaborează artistul. Materialul discografic promite o nouă incursiune în universul convingerilor politice ale cunoscutului interpret britanic, angajat în numeroase cauze sociale și umanitare, informează AFP.

Noul disc, intitulat "Low in High-School", este cel de-al 11-lea album de studio al cântărețului Morrissey și va fi lansat pe 17 noiembrie, a precizat distribuitorul BMG într-un comunicat.

"Talentul lui Morrissey de a combina opiniile politice cu muzica este mai intens exprimat ca niciodată în 'Low in High-School', captând spiritul unei lumi aflate într-o schimbare perpetuă", au transmis reprezentanții companiei BMG.

Morrissey își va prezenta noul album cu ocazia unui concert pe care îl va susține pe 10 noiembrie la Hollywood Bowl din Los Angeles. Acel show va fi urmat de un turneu ale cărui date vor fi anunțate în perioada următoare.

Critic acerb al monarhiei britanice și apărător înfocat al drepturilor animalelor, Morrissey, în vârstă de 58 de ani, fondator al grupului The Smiths, continuă să includă în rockul său melancolic o serie de opinii tranșante.

Semn al unei relații tensionate cu industria muzicală, strategia de distribuire a celui mai recent album al cântărețului britanic, "World Peace Is None of Your Business", a fost complet stopată la scurt timp după lansarea discului în 2014, iar Morrissey a denunțat public disputele sale cu casa de discuri Harvest, ce face parte din grupul Universal.

Pentru albumul "Low in High-School", Morrissey și-a lansat propria casă de discuri, Etienne — echivalentul francez al prenumelui său real, Steven. Discurile produse de Etienne Records vor fi distribuite de BMG, o filială a gigantului media german Bertelsmann.

Pentru Korda Marshall, directorul departamentului dedicat noutăților muzicale din cadrul BMG, semnarea contractului cu Morrissey reprezintă "un vis".

"Nu există mulți artiști astăzi care pot să îl egaleze pe Morrissey. Are un talent extraordinar. Este prodigios, cultivat, plin de spirit și, mai ales, curajos", a adăugat el.

Anunțul referitor la lansarea acestui album a coincis cu lansarea în cinematografe a unui film biografic dedicat lui Morrissey, intitulat "England Is Mine", care prezintă anii din tinerețea artistului, originar din Manchester, și până la înființarea trupei The Smiths, în anii 1980, în colaborare cu legendarul chitarist Johnny Marr.

Citeşte şi: Radu Tudor, în ajunul vizitei lui Emmanuel Macron la București: 'În garaj sunt trei Dacii și un Peugeot' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.