Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova amenință cu 'un răspuns adecvat' după ce România și alte țări au expulzat diplomați ruși

Moscova va da un răspuns adecvat la fiecare pas împotriva Rusiei, a declarat miercuri reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, la postul de radio Sputnik, comentând cazurile masive de expulzare a diplomaților ruși din țările occidentale.

"Pentru fiecare astfel de act neprietenesc, vom da un răspuns adecvat", a spus diplomatul.

Zakharova a subliniat că astfel de acțiuni ale partenerilor occidentali "conduc de facto la suspendarea relațiilor bilaterale". "Există, bineînțeles, expresiile "ruperea relațiilor", "scăderea nivelului relațiilor", dar, vorbind într-un limbaj ușor de înțeles, este vorba de o astfel de înghețare profundă a relațiilor", a continuat ea. "Pentru că până și acele sancțiuni, restricții, acele acțiuni ilegale care sunt întreprinse acum în Occident în legătură cu țara noastră necesită servicii în ceea ce privește activitatea diplomatică și consulară."

Diplomatul a menționat că pentru fiecare caz particular al unei astfel de manifestări neprietenoase se dă "cel mai eficient răspuns" al Moscovei, care corespunde situației.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a adăugat că în ultimele decenii țările occidentale au început să folosească declararea diplomaților ruși ca persona non grata ca instrument de atac informațional și politic.

"În ultimele decenii, Occidentul colectiv a început să folosească declararea diplomaților ruși persona non grata, adică impunerea de sancțiuni asupra lor, izolarea lor de posibilitatea de a lucra, iar de câțiva ani în regiunea în care au studiat ca instrument de lucru nu diplomatic, ci de atac informațional-politic", a spus ea.

"Ei o numesc solidaritate, dar nu are nimic de-a face cu ea", a adăugat diplomatul.

Reprezentanta oficială a atras atenția asupra faptului că expulzarea diplomaților ruși a fost întotdeauna efectuată în mod public, cu voce tare, cu titlu indicativ, țările occidentale au mers atât de departe încât au început să facă publice numele diplomaților și să furnizeze date personale.

"Toate acestea au fost însoțite de condiții absolut scandaloase în care diplomații noștri au fost nevoiți să părăsească țara", a precizat ea. "Toate acestea au fost făcute intenționat pentru a crea un sentiment de vinovăție din partea Rusiei pentru ceva ce nu a făcut nimeni, cel puțin, sub pretextele sub care au fost expulzați diplomații ruși, nu a existat nimic sub formă de fapte, argumente.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.