Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova apelează la zăpadă artificială pentru cea mai caldă lună decembrie din ultimii 140 de ani

piata rosie moscova

Moscova apelează la zăpadă artificială pentru cea mai caldă lună decembrie din ultimii 140 de ani, arată The Guardian, potrivit Mediafax.

Temperatura a rămas la valori pozitive la Moscova, astfel că autoritățile au decis să apeleze la camioane cu zăpadă artificială pe care au adus-o în centrul orașului pentru o competiție sportivă.

Imaginile prezentând procesul de livare a zăpezii artificiale au fost însoțite de ironii pe rețelele sociale pornind de la faptul că în Moscova, în mod obișnuit, problema este deszăpezirea care costă milioane de dolari.

“Asta-i toată zăpada de la Moscova. E păzită în Piața roșie”, a glumit un utilizator de pe Instagram care prezenta o fotografie realizată în apropiere de Kremlin.

Valorile termice înregistrate la Moscova sunt la cele mai mari valori din istoria de 140 de ani a înregistrării temperaturii. Pe 18 decembrie s-au înregistrat 5,4grade celsius, depășind cea mai mare valoare înregistrată în această lună, care data din 1886.

Citește și: Valul de frig a făcut PRĂPĂD: Cel puțin 50 de oameni au murit

Vremea blândă a afectat hibernarea animalelor de la grădina zoologică din Moscova și a făcut să înflorească liliacul și magnoliile de la grădina botanică a Universității de Stat.

Ninsorile încep în Rusia în octombrie sau noiembrie. De data aceasta, cantitățile de zăpadă care au căzut nu au reușit să reziste la Moscova, topindu-se rapid.

Autoritățile au anunțat că zăpada artificială a fost adusă în centrul orașului pentru o demonstrație de snowboard programată în perioada de Anul Nou, fiind produsă la un patinoar local.

Rusia a semnat tratatul de la Paris pentru combaterea încălzirii globale. Vladimir Putin a afirmat de curând că problemele climatice amenință Rusia. Țara înregistrează un ritm de încălzire de 2,5 ori mai rapid decât media raportată la nivel global, a explicat oficialul de la Kremlin.

În schimb, Putin consideră că nu se cunosc exact cauzele fenomenului: “Nimeni nu știe cu adevărat ce cauzează schimbările climatice, cel puțin la nivel global”. Totuși a arătat că toată lumea trebuie să facă “toate eforturile pentru a preveni schimbările climatice dramatice”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.