Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova critică Chișinăul: Interzicerea zborurile în Rusia lovește în cetățenii Republicii Moldova

Moldova Air
air moldova

Decizia autorităților moldovenești de a interzice efectuarea zborurilor directe spre Moscova de către compania Air Moldova lovește, în primul rând, cetățenii republicii. Declarația aparține reprezentantului Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Regretăm decizia conducerii moldovenești de a politiza problemele practice în cooperarea bilaterală de dragul forțelor externe care vor să impună republicii o agendă anti-rusă, în detrimentul intereselor propriilor cetățeni”, a declarat ea în cadrul unui briefing de presă, citată de TASS.

Potrivit ei, interzicerea zborurilor a lovit în primul rând cetățenii R.Moldova, inclusiv cei 220 de mii de moldoveni care au cetățenie rusă, conform deschide.md.

Amintim că Air Moldova a anunțat despre reluarea operării zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. Potrivit companiei, această decizie vine ca urmare a nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova, care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.

Ca urmare, Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că s-a autosesizat și va examina acest anunț prin prisma asigurării securității și a protecției consumatorului.

În consecință, AAC a interzis Air Moldova efectuarea zborurilor spre Moscova.

Ca urmare, Ucraina a salutat decizia autorităților de la Chișinău de a interzice operatorilor naționali efectuarea zborurilor spre Moscova. Potrivit viceministrului de Externe al Ucrainei, Evghen Perebiinis, această decizie sincronizează poziția R.Moldova cu cea a statelor-membre UE și a altor țări, care în mod oficial au suspendat zborurile către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.