Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova dezlănțuie iadul: Rusia a bombardat masiv orașe din Ucraina cu rachete de croazieră de tip Kalibr dinspre Marea Neagră

thedefensepost.com
obuzier razboi

Avioane strategice rusești au lansat, joi, 18 rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555 asupra Ucrainei - potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ihnat, scrie Babel, potrivit Rador.

Acesta a precizat că armata ucrainenă a reuşit să doboare patru rachete - toate deasupra regiunii Kiev. De asemenea, ocupanții ruşi au lansat cinci drone kamikaze de tip Shahed-136, și ele doborâte în regiunea Kiev.

Potrivit lui Ihnat, sudul Ucrainei a fost atacat de ruşi cu rachete Kalibr lansate de pe nave din Marea Neagră, precum și cu rachete lansate din două avioane de luptă Su-30.

Acestea din urmă au tras cel puțin șase rachete Kh-59, care au fost distruse, însă, de armata Ucrainei.

Mai multe instalații de producție de gaze din estul Ucrainei au fost distruse și altele avariate în urma "bombardamentelor masive" de joi, potrivit companiei energetice de stat ucrainene Naftogaz, scrie CNN.

Sirenele de raid aerian au răsunat în întreaga țară, fiind raportate lovituri în orașul Dnipro, în centrul Ucrainei; Izium, în nordul regiunii Harkov; Vilniansk, în sud-estul regiunii Zaporojie și în sudul regiunii Odesa.

Potrivit oficialilor ucraineni, 14 persoane au fost rănite în centrul localității Dnipro, unde un complex industrial a fost cuprins de un incendiu de proporții, scrie BBC. Potrivit unor informații locale, o fabrică de rachetă din zonă a fost vizată de atacurile rusești. Este pentru a doua oară în doar o săptămână când Ucraina este ținta unui atac de amploare executat de ruși.

Forțele Aeriene ale Ucrainei au spus rușii „atacă din Volgodonsk, regiunea rusă Rostov, cu rachete de croazieră de tip Kh-101, Kh-555”, iar „atacul cu drone Shahed a venit dinspre nordul Ucrainei, probabil de pe teritoriul belarus sau din regiunea Kursk".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.