Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova închide gra presei prin arestări: Opt jurnalişti de opoziţie luaţi cu dubele Poliţiei vineri

Gillies Civics Blogs
dictator cenzura

Poliţia din Moscova a reţinut vineri mai mulţi jurnalişti cunoscuţi din Rusia, care au manifestat în sprijinul colegului lor Iban Golunov, arestat joi, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Cel puţin opt protestatari, printre care ziariştii de opoziţie Ilia Azar şi Oleg Kaşin au fost urcaţi într-o dubă, cu tot cu pancartele prin care cereau eliberarea lui Golunov.

Ivan Golunov, în vârstă de 36 de ani, a fost arestat joi de poliţia din Moscova, care afirmă că a găsit asupra lui şi ulterior, la o percheziţie domiciliară, droguri ilegale. Avocatul jurnalistului susţine că a fost o înscenare şi că Golunov a fost bătut de poliţişti, transmite Reuters.

Golunov, angajat al portalului de ştiri online Meduza, este cunoscut în Rusia pentru anchetele privind corupţia din Moscova. Primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, este un aliat al preşedintelui Vladimir Putin.

Conducerea Meduza, cu sediul în Letonia, a comunicat vineri că Golunov primise în ultimele luni ameninţări legate de o anchetă la care lucra şi consideră că el este persecutat din cauza activităţii sale jurnalistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.