Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova justifică bombardamentele de Anul Nou: Au vizat fabrici de drone folosite la 'atacuri teroriste' pe teritoriul rus

defensenews.com
drona nato

Armata rusă a afirmat că bombardamentele care au vizat sâmbătă mai multe oraşe ucrainene, printre care Kiev, înainte de Anul Nou, au ţintit instalaţii pentru fabricarea de drone, pentru a dejuca "atacuri teroriste" în curs de planificare, informează duminică AFP și Agerpres.

"Pe 31 decembrie 2022, forţele armate ruse au întreprins un atac aeropurtat de precizie cu rază lungă împotriva unor instalaţii ale industriei de apărare ucrainene implicate în fabricarea de drone de atac utilizate pentru a comite atacuri teroriste împotriva Rusiei", a anunţat Ministerul Apărării rus în raportul său zilnic.

"Planurile regimului de la Kiev menite să întreprindă atacuri teroriste împotriva Rusiei într-un viitor apropiat au fost dejucate", a adăugat ministerul.

Moscova califică adesea drept "atacuri teroriste" operaţiunile întreprinse de armata ucraineană pe teritoriul rus sau a instalaţiilor sale în Ucraina.

Armata rusă a anunţat de asemenea că îşi continuă ofensiva în regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, unde se concentrează în prezent grosul luptelor.

Loviturile ruse care au vizat sâmbătă Kievul şi alte oraşe ucrainene s-au soldat cu cel puţin trei morţi şi 50 de răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.