Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova MOTIVEAZĂ amplasarea rachetelor S-300 în Siria

Moscova a decis să desfăşoare sisteme antiaeriene S-300 ca urmare a unor scurgeri de informaţii semnalând intenţia SUA de a lansa rachete de croazieră asupra bazelor aeriene siriene, a declarat vineri Ministerul de Externe rus, potrivit agenţiilor de presă ruse.

Citeşte şi: GAFE incredibile ale poliţiştilor francezi. Cum au ratat ocazia de a prinde teroriştii de la Paris

"S-300 şi-au făcut apariţia în Siria după scurgerile de informaţii provenind de la experţi apropiaţi puterii americane, iar aceste scurgeri s-au succedat şi aveau la bază ideea că tiruri cu rachete de croazieră vizând baze aeriene siriene ar putea fi afectate", a declarat purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, citată de publicaţia rusă Kommersant.

Citește și: Scandal cu tentă sexuală. D. Trump: "Poţi să le iei de părţile intime, poţi să faci orice!" VIDEO

"Sisteme ale noastre S-400 au fost plasate acolo de mult timp acolo şi toată lumea a considerat aceasta normal şi nimeni nu a spus că este o farsă. Ele sunt acolo de mult timp şi cred că toată lumea era la curent cu acest fapt", a adăugat Zaharova, într-un interviu acordat canalului de televiziune Dojdi.

Astfel, S-300 au fost desfăşurate în Siria pentru a evita noi riscuri, în urma"erorii" coaliţiei internaţionale conduse de SUA la Deir ez-Zor.

Citeşte şi: O navă de război rusească se îndreaptă spre coastele siriene

"Dat fiind că echipamentele noastre se află acolo, operaţiunea forţelor aerospaţiale ruse se desfăşoară acolo şi astfel nimeni nu ar înţelege ce ţintă ar viza racheta, dacă americanii înşişi nu ştiu nici ei unde se îndreaptă rachetele lor, după cum s-a văzut la Deir ez-Zor - toate acestea au provocat instalarea sistemelor S-300 în Siria", a explicat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Citește și: A ajuns în SPITAL după o noapte de dragoste cu iubitul: Ce obiect a rămas în ea / FOTO

Cu o zi înainte, Ministerul rus al Apărării a ameninţat să doboare orice avion neindentificat în Siria în scopuri defensive, tot în urma unor informaţii potrivit cărora Washingtonul se gândeşte să efectueze lovituri aeriene împotriva armatei siriene, conform mass-media moscovite. La începutul săptămânii, Moscova confirmase instalarea unor sisteme S-300 în Siria, argumentând că trebuie luate măsuri concrete pentru a evita "erori" împotriva militarilor ruşi, asemănătoare atacului coaliţiei internaţionale conduse de SUA la Deir -ez-Zor.

Citește și: ALERTĂ teroristă în Germania! Un întreg cartier a fost închis şi evacuat de urgenţă

Relaţiile dintre SUA şi Rusia s-au tensionat fără precedent după eşecul unui armistiţiu convenit de cele două părţi în Siria ca urmare a reluării bombardamentelor ruseşti în zona controlată de rebeli la Alep, unde a fost distrus un spital civil, după ce un convoi umanitar fusese lovit în apropierea acestui oraş din nordul Siriei, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.