Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova solicită Washingtonului să elibereze vize delegației ruse la evenimentele ONU

 Anatoli Antonov

Moscova solicită Washingtonul să elibereze imediat vizele membrilor delegației Rusiei la evenimente legate de președinția țării a Consiliului de Securitate al ONU, a declarat ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, informează agenția TASS.

 

"Solicitarea de a elibera vize pentru delegația rusă și pentru jurnaliști a fost trimisă Ambasadei SUA la Moscova la sfârșitul lunii martie. Cu toate acestea, până acum nu a fost acordată nici măcar o singură permisiune de intrare", a spus trimisul într-un comunicat, comentând despre eliberarea vizelor membrilor delegației ruse conduse de ministrul de externe Serghei Lavrov.

„Exista un acord ca reprezentanții presei ruse să viziteze misiunea diplomatică americană pe 31 martie pentru a li se examina cererile de viză. Totuși, numirea a fost anulată fără nicio explicație cu mai puțin de o zi înainte de aceasta. Încă nu există nicio certitudine, deși au mai rămas doar câteva zile până la eveniment”, a observat Antonov.

„Îndemnăm Washingtonul să elibereze imediat vize pentru delegația noastră, precum și pentru jurnaliștii noștri. Nerespectarea acestui lucru reprezintă o încălcare a obligațiilor Statelor Unite în calitate de țară gazdă a sediului ONU, ceea ce împiedică funcționarea adecvată și cu drepturi depline a Organizația Mondială”, a subliniat ambasadorul rus.

"O situație de neînțeles privind zborul special al ministrului evoluează. Autoritățile americane nu au sancționat încă sosirea aeronavei. Ne așteptăm ca americanii să acorde prompt permisiunea de zbor, fără nicio condiție sau restricție", a adăugat Antonov.

Purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, Stephane Dujarric, a declarat, miercuri, într-un briefing, că ONU se așteaptă ca SUA să elibereze vize membrilor delegației lui Lavrov, care urmează să viziteze sediul ONU la sfârșitul lunii aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.