Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova trece la ameninţări după ce disputa diplomatică cu SUA a rămas fără rezultatul scontat

AFP
rusia, sus, proprietati

Ministerul de Externe rus a anunţat marţi că Moscova îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri împotriva Statelor Unite după ce o întâlnire la Washington s-a încheiat fără niciun acord privind restituirea unor proprietăţi diplomatice ruse confiscate în timpul preşedinţiei democratului Barack Obama, informează Reuters, potrivit agerpres.

În decembrie 2016, preşedintele de la acea vreme, Barack Obama, a ordonat confiscarea a două complexe diplomatice ruse şi expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi în legatură cu ceea ce el a afirmat că era implicarea lor în piratarea campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Statele Unite în 2016, acuzaţii respinse categoric de Rusia.

Citeşte şi: Avertisment de la FBI. Jucăriile conectate la internet reprezintă un PERICOL major

Potrivit Moscovei, multe lucruri depindeau de rezultatul unei întâlniri luni la Washington între viceministrul rus de externe Serghei Riabkov şi subsecretarul de stat american Thomas Shannon care au abordat disputa diplomatică. Dar Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat marţi într-un comunicat că încă nu a fost găsită o rezolvare a problemei.

"Partea rusă a subliniat (la întâlnire) că, dacă Washingtonul nu renunţă la aceasta şi la alte lucruri care ne deranjează, inclusiv obstacolele continue în activitatea instituţiilor noastre diplomatice, ne rezervăm dreptul de a lua contramăsuri pe baza principiului reciprocităţii", se arată în comunicat.

Rusia a vrut sa reia dialogul regulat cu Statele Unite de asemenea despre stabilitatea strategică, potrivit comunicatului, care adaugă că acum este rândul Washingtonului să facă un pas în această direcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.