Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova trece la represalii în presă: Deputaţii ruşi au votat o lege care permite interzicerea publicațiilor străine

rador.ro
Rusia

Deputaţii ruşi au adoptat joi o lege care permite închiderea instituţiilor media din ţări desemnate drept "neprietenoase" şi suspendarea instituţiilor media ruse acuzate că difuzează informaţii considerate false despre conflictul din Ucraina, relatează AFP.

Legea dă dreptul parchetului "să interzică sau să limiteze activităţile din Rusia" ale instituţiilor media din ţări ale căror guverne s-au arătat "neprietenoase" faţă de instituţii media ruse, conform site-ului camerei inferioare a Parlamentului.

Legea mai permite parchetului să suspende, fără a trece prin tribunal, activităţile oricărei instituţii media ruse care se face vinovată de difuzarea de informaţii considerate false, "lipsite de respect faţă de societate şi stat sau Constituţie" sau informaţii "care discreditează forţele armate ale Rusiei".

Pentru a intra în vigoare, legea mai trebuie adoptată de camera superioară a Parlamentului, ceea ce ar urma să fie o formalitate, apoi semnată de preşedintele rus Vladimir Putin.

Difuzarea de "informaţii false" despre acţiunile armatei ruse este deja pasibilă de 15 ani de închisoare în Rusia, o sancţiune introdusă după începerea ofensivei ruse împotriva Ucrainei.

Textul este prezentat ca o măsură de represalii, în contextul în care numeroase ţări occidentale au interzis difuzarea pe teritoriile lor a unor media ruse, cum ar fi postul public de ştiri RT, transmis în mai multe limbi şi acuzat că este unul dintre instrumentele de "dezinformare" ale Kremlinului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.