Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moscova vrea să-i lase fără cetățenie pe cei care discreditează armata rusă

pixabay
pasaport rusia

Şeful Comisiei Dumei de Stat pentru investigarea faptelor de imixtiune a statelor străine în afacerile interne ale Rusiei, Vasili Piskariov, a anunţat că în camera inferioară a Parlamentului rus se discută privarea de cetățenie dobândită, pentru discreditarea Forțelor Armate ale Rusiei şi apeluri la încălcarea integrității teritoriale a Rusiei și participarea la activitățile organizațiilor nonguvernamentale, potrivit TASS, scrie Rador.

"În Duma de Stat a fost înaintat un amendament la proiectul de lege prezidențial privind cetățenia, adoptat în primă lectură, potrivit căruia o persoană poate fi privată de cetățenia dobândită a Federației Ruse în cazul discreditării de către aceasta a armatei şi al unor apeluri la încălcarea integrităţii teritoriale a țării noastre și, de asemenea, la participarea la activitățile unui ONG nedorit" - a declarat Piskariov, citat de canalul Telegram.

După cum a subliniat Piskariov, în prezent, sunt recunoscute ca nedorite pe teritoriul Rusiei activitățile a 67 de organizații străine. "De fapt, sunt mult mai multe, iar aceste ONG-uri sunt implicate activ în activități antiruse, inclusiv de incitare la ură interetnică și interconfesională, amestec în alegeri, implicarea adolescenților în consumul de droguri și activități distructive, propaganda LGBT și, de asemenea, participă la strângerea de fonduri pentru finanțarea inamicului. Prin urmare, modificarea făcută în ceea ce privește ONG-urile, precum și în alte cazuri menționate, este foarte semnificativă și absolut corectă" - a subliniat acesta.

"Dacă oamenii, care au depus un jurământ de credință față de Rusia, au încălcat promisiunile că vor respecta legile noastre după ce au devenit cetățean, aceştia au rupt în mod voluntar contractul cu statul, care le-a acordat protecția sa și drepturile unui cetățean rus, iar acest lucru oferă statului dreptul de a anula decizia de acordare a cetăţeniei" - a adăugat parlamentarul rus.

La rândul său, primul adjunct al șefului fracțiunii "Rusia Unită" din Duma de Stat, Dmitri Viatkin, a declarat pentru TASS că, în opinia sa, sancțiunile propuse sunt "pe deplin justificate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.