Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mossack Fonseca se opune publicării bazei de date cu documentele 'Panama Papers'

bbc.co.uk
panama papers

Cabinetului panamez de avocatură Mossack Fonseca, aflat în centrul unui imens scandal de evaziune fiscală dezvăluit de "Panama Papers", a ameninţat cu acţiuni în justiţie dacă aceste milioane de documente vor făcute publice cu începere de luni, notează AFP. 

Într-o scrisoare adresată joi Consorţiului Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ), care intenţionează să prezinte online aceste documente, cabinetul îi cere "să renunţe", subliniind că este vorba despre "un furt de informaţii şi o încălcare a acordului de confidenţialitate dintre client şi avocat, pe care trebuie să îl protejăm". 

"Sperăm că polemica nu ne va duce la viitoare acţiuni în justiţie", a adăugat acesta. 

La începutul lunii aprilie, dezvăluirile "Panama Papers" au provocat deschiderea a numeroase anchete în diverse locuri ale lumii şi a dus la demisia premierului islandez şi a unui ministru spaniol. 

Cele 11,5 milioane de documente ale cabinetului Mossack Fonseca, dezvăluite de peste o sută de media, au scos la lumină utilizarea la scară largă a societăţilor offshore care permit plasarea de active în teritorii opace şi cu fiscalitate extrem de redusă. 

După publicarea acestor documente, Franţa a înscris din nou Panama pe lista paradisurilor fiscale, în timp ce miniştrii de finanţe din G20 au lansat un apel pentru a lupta împotriva companiilor offshore. 

În opinia cabinetului panamez, mass-media "s-au hrănit cu informaţii furate din sistemul nostru pentru a difuza ştiri, scoase din contextul lor, şi a dăuna reputaţiei noastre ca firmă serioasă". 

Autorităţile din Panama au desfăşurat mai multe percheziţii la birourile Mossack Fonseca pentru a confisca documente, însă până în prezent niciunul dintre şefii săi nu a fost pus sub acuzare sau închis.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.