Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moștenitorii lui Maradona obțin victoria în disputa pentru marcă în UE împotriva fostului avocat al fotbalistului

goal.com
maradona

Moştenitorii lui Diego Maradona, decedat în urmă cu trei ani, au câştigat marţi lupta pentru folosirea numelui marelui fotbalist argentinian, după ce cea mai înaltă instanţă europeană a declarat că firma argentiniană Sattvica, care aparţine fostului său avocat, nu are dreptul la marcă, relatează Reuters.

În 2008, Maradona a înregistrat în UE numele său ca marcă pentru îmbrăcăminte, încălţăminte, servicii de ospitalitate şi servicii IT.

După decesul său, în 2020, Sattvica a cerut Oficiului european de brevete EUIPO să transfere către companie marca, pe baza unui document din 2015 emis de Maradona, care autoriza utilizarea comercială a mărcii de către Sattvica, şi a unui alt acord nedatat, potrivit news.ro.

Ulterior, moştenitorii lui Maradona au cerut EUIPO să anuleze transferul înregistrat în dosarul său.

Într-o decizie de anul trecut, agenţia UE pentru brevete a declarat că Sattvica nu a prezentat documente care să confirme transferul mărcii către companie. Sattvica a sesizat apoi Curtea Generală din Luxemburg, a doua instanţă supremă din Europa.

"Documentele prezentate de această societate nu justifică în mod formal o cesiune a mărcii în favoarea sa în temeiul unui contract semnat între cele două părţi (Sattvica şi Maradona)", au declarat judecătorii. "În plus, întrucât Maradona a decedat înainte de depunerea cererii de înregistrare a cesiunii, Sattvica nu a putut corecta neregulile constatate. De asemenea, nu a putut prezenta nici alte documente", au precizat aceştia.

Sattvica poate face apel la Curtea de Justiţie a UE, instanţa supremă din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.