Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Moţiune de cenzură/Dăncilă: Dacă ar fi un vot secret referitor la Tudorel Toader, voturile favorabile ar fi peste majoritatea PSD-ALDE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă PSD

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reproşat Opoziţiei joi, în plenul Parlamentului, faptul că ar avea o "atitudine de faţadă" în ceea ce îl priveşte pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi că, dacă ar exista un vot secret în Parlament referitor la persoana acestuia, susţinătorii ar depăşi majoritatea PSD-ALDE, potrivit Agerpres.

"Îl criticaţi public pe domnul ministru Tudorel Toader, pentru reforma Justiţiei pe care a gestionat-o şi pentru modul în care acţionează pentru a pune capăt abuzurilor în Justiţie. Dragii mei colegi din Opoziţie, haideţi să fim sinceri! Cred că, dacă ar fi un vot secret pentru menţinerea sau remanierea domnului Tudorel Toader, voturile în favoarea domnului ministru ar fi cu mult peste majoritatea pe care o avem noi în Parlament. Ştiţi bine că mulţi dintre dumneavoastră sunteţi foarte bucuroşi de ceea ce a făcut domnul ministru Tudorel Toader. Haideţi să fim sinceri! Şi în rândurile dumneavoastră au fost persoane care au fost cercetate abuziv, chiar dacă mai puţine decât în PSD, pentru că nu dumneavoastră aţi fost ţinta principală a acestor abuzuri. Nu vă face bine această atitudine de faţadă! Mă refer în primul rând la PNL, care ar trebui să apere individul în faţa abuzurilor statului, cum au fost cele din Justiţie, care este esenţa liberalismului. Mai bine v-aţi preocupa de încălcările grave ale drepturilor omului", a precizat premierul, la dezbaterile pe moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, USR şi PMP. 

În ceea ce îl priveşte pe ministrul Eugen Teodorovici, Dăncilă a reaminitit reprezentanţilor PNL şi USR faptul că în perioada în care acesta făcea parte din Comisia de buget din Senat şi susţinea puncte de vedere venite din partea Opoziţiei, reprezentanţii acesteia aveau o părere foarte bună despre el.

Citește și: Moţiune de cenzură/ Barna: România - condusă de un infractor condamnat penal şi de un premier care are dificultăţi să citească

Referitor la ministrul Agriculturii, Petre Daea, prim-ministrul a cerut Opoziţiei să se consulte cu fermierii români. 

"Poate înainte de a cere demisia domnului Daea vorbiţi şi cu cei care şi-au primit pentru prima oară subvenţiile la timp şi chiar în avans de la ministrul pe care dumneavoastră acum vreţi să îl schimbaţi. Poate vorbiţi şi cu românii care au cultivat tomate şi care au beneficiat de sprijinul acestui Guvern şi al domnului ministru Daea. Poate vorbiţi cu miile de fermieri care au beneficiat de apă gratuită, de extinderea sistemului de irigaţii, de programul anti-grindină. Vorbiţi chiar şi cu crescătorii de porci care au fost afectaţi de pesta porcină şi care au primit despăgubiri pentru nenorocirea care i-a lovit", a transmis ea Opoziţiei. 

Prim-ministrul a reproşat autorilor moţiunii şi situaţia creată în Parlamentul European "prin emisarii" care au cerut ca România "să fie sancţionată pentru lucruri care se întâmplă" peste tot în Europa. 

"Îmi reproşaţi faptul că, la Strasbourg, le-am spus oficialilor europeni că, în calitate de prim-ministru al unui stat suveran, cu drepturi egale, nu am venit acolo să dau socoteală în faţa lor. Nu cred că România trebuie să dea socoteală în faţa altor state. Dimpotrivă, cred că România trebuie să fie tratată cu respect în Uniunea Europeană. Dar, dacă tot aţi adus vorba, vă întreb eu: dumneavoastră cui daţi socoteală la Bruxelles? Cum a fost posibil ca nouă europarlamentari ai dumneavoastră - nouă români pe care i-aţi trimis în Parlamentul European - să voteze împotriva României!? Este cel mai ruşinos vot care s-a dat vreodată. Cu atât mai mult cu cât era cu doar câteva zile înainte ca România să împlinească 100 de ani de la Marea Unire", a arătat Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.