Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motiunea de cenzura a PNL - un esec anuntat

motiune

Motiunea de cenzura a PNL se anunta a fi un esec. Liberalii nu au reusit sa convinga parlamentarii UNPR sa le sustina initiativa si nici pe cei ai ALDE, iar PSD-ul nu da semne ca i-ar retrge sprijinul politic premierului Victor Ponta.

PNL are 176 de parlamentari si se poate baza si pe sprijinul celor 25 de parlamentari UDMR, care insa nu va vota motiunea pentru motivele invocate de liberali (n.r. trimiterea in judecata a premierului), ci pentru propriile lor motive, legate de guvernare.

Si PMP cu cei sase parlamentari ai sai vor sustine motiunea, dar tot din propriile lor motive. Chiar si Elena Udrea va vota motiunea, desi o considera neseriosa. Ea vrea sa dea totusi un vot de blam Guvernului pentru proasta gestionare a problemei refugiatilor si a absorbtiei fondurilor europene.

Vezi și: Peste 1.000.000 de români au semnat pentru demisia lui Ponta. TOP pe judeţe - DOCUMENT

PNL se mai poate baza pe cele cateva voturi ale parlamentarilor PSRO.

Una peste alta liberali vor strange aproximativ 215 voturi, departe de cele 256 necesare sa treaca motiunea.

Cert este ca motiunea are sanse slabe sa treaca, mai ales in conditiile in care parlamentarii coalitiei vor fi prezenti doar pentru a asigura cvorumul de sedinta necesar, dar nu se vor ridica din banci pentru a vota, desi liderii PSD s-au ferit sa afirme acest lucru, spunand doar ca PSD nu va vota motiunea.

Nici liberalii nu sunt increzatori in succesul motiunii, unii dintre ei, ca deputatul Ioan Oltean, spunand chiar public acest lucru.

Ceea ce ar fi putut distrage atentia de la esecul din Parlament, ar fi putut fi protestul pe care liberalii il organizeaza in parcul Izvor, insa data fiind vremea rea si acesta ar putea fi un fiasco.

Nu in ultimul rand, PNL pare sa se afle in zodia ghinionului si din alte motive. Cu o zi inainte de motiunea de cenzura care isi propune inlaturarea premierului pentru ca este trimis in judecata, Dan Motreanu, vicepresedinte regional al PNL si vicepresedintele al Camerei Deputatilor a fost si el trimis in judecata de DNA. Liberalii vor fi nevoiti sa ii retraga sprijinul politic acestuia, iar potrivit statutului PNL Motreanu isi va pierde si functiile de conducere din partid.

Tot cu o zi inainte de motiune un sondaj INSCOP releva faptul ca romanii nu asteapta cu sufletul la gura un guvern PNL, doar 30,4% doresc acest lucru.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.