Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motive care susțin cumpărăturile online. Prețurile fac diferența

stiripesurse.ro
reduceri online

In mare majoritate, oamenii cauta sa achizitioneze produse aflate la reduceri de preturi. Indiferent ca se achizitioneaza haine, electrocasnice, cosmetice s.a.m.d., preturile mai mici conving utilizatorul sa investeasca chiar si in produse pe care nu intentionau sa le achizitioneze pana sa descopere oferta cu reduceri online si promotii. Potrivit www.redupedia.ro, pretul unui produs reprezinta unul dintre factorii determinanti in momentul deciziei de achizitionare. Internetul ofera o serie de oportunitati cand vine vorba despre preturile unor produse, ocazii de a face achizitii pe care mediul offline nu le poate oferi. Sunt numeroase persoane care si-au facut un obicei din a urmari site-urile care fac reduceri de pret periodic, iar acestea au doar de castigat din fiecare experienta de shopping.

Comerciantii din online au inteles ca pretul este atat o arta, cat si o stiinta, care necesita o atitudine experimentala alaturata unui sentiment intuitiv fata de reactia utilizatorilor pusi fata in fata cu acesta. Stocurile de pe un site de reduceri se vor epuiza cu mult mai repede decat cele de pe site-urile care vand aceleasi produse dar nu uzeaza de promotii sau de reduceri de preturi de o alta natura.

Cumparaturile online, spre deosebire de cele offline, ofera clientului urmatoarele avantaje:

1. Utilizatorul online se poate bucura de oferte exclusive

Multe companii care detin magazine fizice, dar si magazine online, propun oferte speciale doar pe Internet, cu preturi care cu greu s-ar putea gasi intr-un cadru fizic. Aceste oferte au rolul de a comunica utilizatorilor ca este un mare avantaj sa faca cumparaturi online, pentru ca doar in acest mediu vor gasi, de exemplu, reduceri imbatabile la electrocasnice mari.

2. Concurenta este cu mult mai acerba intre magazinele online decat intre cele fizice

Un alt avantaj clar este dat de faptul ca piata oferita de Internet este foarte extinsa, preturile sunt foarte competitive si cu mult mai bune decat in magazinele fizice. Concurenta dintre magazinele online genereaza preturi mai mici, oferte exclusive, promotii s.a.m.d.

3. Livrarea produselor

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui magazin online este ca produsul achizitionat va ajunge prin curier direct la adresa specificata de catre utilizator, in doar cateva zile. Sunt situatii in care livrarea unor produse online se dovedeste mai ieftina decat deplasarea intr-un magazin fizic. De exemplu, in cazul persoanelor care traiesc in mediul rural si vor sa achizitioneze un anumit produs pe care nu-l pot gasi intr-unul dintre magazinele fizice din localitate. Acestea trebuie sa se deplaseze intr-un oras apropiat in care pot gasi magazine fizice bine aprovizionate. Deplasarea implica timp si bani pentru transport. Comandand un anumit produs online, acesta va ajunge la adresa specificata de catre utilizator online printr-o firma de curierat. Pentru acest serviciu se poate plati un cost dar, de multe ori, cu mult mai mic decat cel implicat de o deplasare intr-o alta localitate.

4. Pe Internet stirile circula cu o viteza uluitoare

Internetul ofera o lume gigant de oferte, dintre care multe sunt adevarate inovatii pe piata. Lansarea unor produse, promotiile, soldarile sunt promovate de numeroase site-uri chiar inainte ca acestea sa ajunga pe piata. Astfel, persoanele care intra in posesia informatiilor utile sunt numeroase.

5. Disponibilitatea produselor si confortul sedintei de cumparaturi

Disponibilitatea produselor este un alt lucru pe care se poate conta in mediul online. Bineinteles ca reducerile de preturi nu pot fi valabile la nesfarsit dar, spre deosebire de mediul offline, acestea pot fi accesate mult mai rapid, la orice ora din zi si din noapte. Mai mult, pe langa faptul ca se pot achizitiona produsele dorite, procedeul de achizitionare este simplu, facil si deosebit de confortabil, implicand o conexiune la Internet si timpul necesar vizionarii.

6. Siguranta platilor online

Platile online reprezinta, probabil, o problema pentru multi oameni, asa se explica reticenta de a cumpara online. Multe persoane ezita cand trebuie sa plateasca online un produs cu cardul. Magazinele de incredere au software de securitate pentru ca informatiile financiare sa nu fie compromise.

7. Sprijin si atentie personalizata

Multe pagini ofera suport online care serveste in mod personalizat utilizatorul. De exemplu, un utilizator care se inscrie pe un anumit site de interes pentru el, va primi un e-mail de instiintare atunci cand sunt reduceri de preturi, promotii etc.

8. Informatii detaliate despre produs

Internetul ofera o multime de informatii despre produsele care urmeaza sa fie achizitionate, precum recenzii sau comentarii facute de cei care au cumparat deja acelasi produs sau alte asemenea informatii si caracteristici. Din acestea, poate sa rezulte si faptul ca raportul calitate/pret este bun sau nu. Nu se recomanda achizitionarea unor produse la preturi mici, care sa se comporte ieftin.

9. Posibilitatea de a cumpara produse de o calitate foarte buna, la preturi mici, de pe site-uri externe

Importul de produse este cu siguranta un alt avantaj foarte important.  Site-uri de afara propun oferte de reduceri online periodic. Astfel, pot fi achizitionate produse la preturi care nu pot fi gasite in tara. Internetul sparge orice bariera, iar posibilitatea de a cumpara produse de pe o piata globala este cat se poate de reala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.