Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul incredibil pentru care este interzis zâmbetul în fotografiile pentru buletin sau pașaport

kidsnews.ro
buletin

În general, fotografiile pentru buletin sau pașaport pot crea multe dificultăți. Unul dintre aspectele mai puțin plăcute este restricția de a zâmbi în aceste imagini, însă motivul din spatele acestei reguli nescrise a stârnit curiozitatea tuturor.

Într-un interviu acordat HuffPost, Karolina Turowska, un expert în fotografia biometrică utilizată pentru documente precum pașapoarte, buletine și diplome, a explicat: „Fotografiile cu expresii exagerate pot dificulta identificarea titularului pașaportului în aeroporturi și în alte puncte de control la frontieră". Astfel, programele software întâmpină dificultăți în a distinge între persoanele care au expresii faciale diferite.

„Algoritmii nu funcționează așa cum o facem noi. Pentru a compara o față 3D cu o fotografie de pașaport 2D, ei trebuie să identifice și să măsoare trăsăturile faciale ale utilizatorilor. Aceasta include distanța dintre pupile, urechi, nas și gură, lățimea gurii și a ochilor și multe altele. Zâmbetul poate îngreuna lucrurile, deoarece modifică proporțiile faciale”, a mai adăugat femeia.

Cum să te machiezi pentru fotografia de buletin sau pașaport

Atunci când vă pregătiți pentru a vă face poza pentru pașaport sau buletin, există câteva sfaturi care vă pot ajuta să obțineți o imagine reușită. Deși nu aveți posibilitatea să zâmbiți în pozele respective, puteți lua în considerare următoarele aspecte.

Recomandarea generală este să optați pentru un machiaj cât mai natural, care să evidențieze trăsăturile dumneavoastră în mod clar. Nu este necesar să renunțați complet la machiaj, însă este important să evitați un aspect prea strident, astfel încât să puteți fi recunoscută în mod clar în fotografia respectivă.

Un aspect cheie este să vă asigurați că tenul dumneavoastră arată uniform și că trăsăturile faciale sunt bine definite. Folosirea unei bază de machiaj adecvate pentru tipul dumneavoastră de ten și aplicarea unui fond de ten sau a unui corector pentru a acoperi imperfecțiunile minore poate fi de ajutor.

De asemenea, puteți accentua ușor ochii și sprâncenele folosind un creion sau un fard într-o nuanță neutră pentru a le contura și defini. Totuși, evitați exagerarea cu eyeliner sau mascara pentru a obține un efect natural.

În ceea ce privește buzele, puteți opta pentru un balsam labial hidratant sau o nuanță naturală de ruj pentru a le menține aspectul proaspăt și hidratat.

Important este să fiți atenți la detaliile îngrijirii personale, cum ar fi coafura și aspectul general al pielii. Asigurați-vă că aveți un aspect curat și îngrijit, iar părul să fie aranjat într-un mod care să nu acopere fața.

În final, este important să vă simțiți încrezătoare și să aveți o atitudine pozitivă în momentul în care faceți poza pentru pașaport sau buletin. O atitudine relaxată și naturală poate contribui la obținerea unei imagini reușite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.