Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care această construcție, realizată de un libanez, este unică în lume

Facebook

Oricine are șansa să viziteze Qasr el Ahlam, cunoscut și sub denumirea de Palatul Viselor, o construcție impresionantă din satul Bakhoun, în regiunea Dennieh din Liban, va rămâne profund impresionat de complexitatea sa arhitecturală.

Construcția palatului, un amalgam de pietre colectate din diverse colțuri ale globului, reprezintă realizarea de o viață a libanezului vizionar Mohamad Hawchar. Pentru a aduce la viață acest monument al visurilor sale, Hawchar a dedicat 25 de ani și a adunat pietre din întreaga lume.

content-image

Mohamad Hawchar a lucrat în domeniul construcțiilor

Cu o asemănare uriașă cu Parcul Guehl din Barcelona, capodopera lui Gaudi, Qasr el Ahlam, a devenit o atracție pentru vizitatori din toată lumea. Hawchar a lucrat în domeniul construcțiilor și al arhitecturii, prin urmare, prin urmare nu i-a fost greu să facă o asemenea frumusețe. Interesante este că și-a transpus ideile într-un palat remarcabil, fără îmbunătățiri prealabile. Nu a existat nici gravură, nici inginerie, ci doar imaginație pură. Majoritatea pietrelor provin din Iordania, dar se spune că acesta a adunat pietre din toată lumea.

Castelul a costat o avere

O bucată vie de istorie, palatul a fost construit în 1991. Cele două etaje ale sale sunt acoperite cu mozaicuri și pietre colorate, adăugând viață și magie acestui loc inedit.

content-image

Constructorul a muncit din greu și îndelung pentru a crea această capodoperă, care l-a costat aproape două milioane de dolari. Zidurile castelului exprimă diferite culturi, de la cea feniciană, faraonică și romană la cea arabă, iar pietrele sale onorează cultura libaneză și diferitele religii.

Căruciorul Cenușăresei, palatul lui Aladin

Hawchar nu i-a uitat nici pe cei mici. Cine intră în castelul său numit Palatul viselor va fi fascinat să intre în lumea lui Aladin, sau a Cenușăresei. Capodopera artistului se află la aproximativ 1 oră și 20 de minute de Beirut, scrie retetesivedete.ro.

Turiștii pot vedea în aceeași zonă și alte locuri senzaționale, precum peștera Zahlan care aparține epocii juratice târzii, dar și cel mai înalt leagăn din Orientul Mijlociu, construit pe vârful Jabal Al Arba’in (lanțul muntos Makmal), care măsoară aproximativ 1400 de metri deasupra nivelului mării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.