Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Motivul pentru care nu este bine să mâncăm imediat după ce ne-am trezit. Un medic explică cum funcționează organismul dimineața

mic dejun

Micul dejun nu trebuie luat imediat după ce ne-am trezit, atrage atenţia prof. dr. Vlad Ciurea, deşi mulţi oameni se gândesc că aşa este normal. Mai întâi, înainte de masă, organismul trebuie pregătit treptat cu mişcare, lichide şi gândire. Abia apoi este rândul mic dejunului care nu trebuie să fie copios.

"Nu ar trebui să mâncăm imediat după ce ne trezim. Treptat pregătim organismul cu mișcare, pregătim organismul cu gândire, pregătim organismul cu lichide. După aceea să urmeze acest mic dejun de dimineață, care nu trebuie să fie greu, trebuie să fie un mic dejun ușor.

Urmează toaleta cu îmbrăcare. Pentru că această plăcere din oglindă se reflectă asupra structurii noastre mentale, să ne placă ce vedem și apoi, în mod relaxant, să ne deplasăm spre ceea ce numim serviciu. Cu plăcere, fără scandal, fără claxoane, fără aglomerație. Nu se poate face decât dacă îţi iei timpul necesar, pe care viața trebuie să se desfășoare foarte programat și programăm prioritățile. Ce trebuie să fac astăzi, făcut pe puncte.

Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16:18 şi atunci mă concentrez pe acestea", a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.