Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MotoGP: Marc Marquez va pilota pentru Gresini Racing (Ducati) în 2024

www.motorsport.com
Marc Marquez

MotoGP: Marc Marquez va pilota pentru Gresini Racing (Ducati) în 2024

Pilotul spaniol Marc Marquez, sextuplu campion mondial în MotoGP, va concura în 2024 pentru echipa Gresini Racing, un satelit al echipei Ducati, şi va pune capăt unei colaborări de 11 ani cu Honda în Campionatul Mondial de motociclism viteză, transmite AFP, conform Agerpres.

Honda şi Marquez au ajuns la un acord amiabil pentru rezilierea actualului contract de patru ani, care expira în anul 2024. Spaniolul a cucerit titlurile mondiale cu Honda, dar Ducati este forţa dominantă din ultimele două sezoane.

''Abia aştept noua provocare. Nu a fost o decizie uşoară, pentru că este o mare schimbare în toate sensurile. Dar uneori în viaţă este important să ieşi din zona de confort şi să-ţi regăseşti ritmul pentru a putea progresa'', a spus Marquez, 30 ani, într-un comunicat.

În acest sezon, Marquez a fost afectat de o accidentare şi a avut un material necompetitiv, iar cea mai bună clasare a fost locul 3 în Japonia, la un Grand Prix scurtat din cauza ploii.

Honda nu a reuşit să egaleze ritmul motocicletelor Ducati, ceea ce l-a determinat pe Marquez să piloteze la limită şi să cadă de mai multe ori.

''În ceea ce priveşte schimbarea motocicletei, ştiu că va trebui să-mi adaptez stilul de condus la câteva lucruri şi nu va fi uşor. Dar sunt şi sigur că toată echipa Gresini mă va ajuta foarte mult'', a adăugat ibericul.

''Faptul că Marc Marquez a ales să concureze pentru noi în sezonul următor este absolut fantastic şi sunt extrem de fericit că pot oficializa acest lucru'', a spus conducătoarea echipei Gresini, Nadia Padovani Gresini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.