DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

MRP a semnat un Protocol de Colaborare cu Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a semnat joi, 13 decembrie a.c., un Protocol de Cooperare între MRP și Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, reprezentată de Ștefan Tomoiagă, președintele uniunii.

Protocolul va constitui un instrument util prin care MRP și Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea vor coopera în derularea unor proiecte, programe și acțiuni comune cu caracter cultural, educațional și social.

O direcție importantă a cooperării o reprezintă diseminarea în rândul comunităților de peste hotare a proiectelor și programelor care încurajează întoarcerea acasă a românilor. MRP și Uniunea de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea vor colabora și în popularizarea campaniilor de informare derulate de minister în vederea apărării drepturilor și libertăților românilor de pretutindeni.

De asemenea, documentul creează cadrul unor demersuri comune pentru construcția, repararea, conservarea și dotarea bisericilor și bibliotecilor românilor de pretutindeni precum și renovarea și întreținerea de muzee, case memoriale, monumente istorice și monumente de artă. Părțile vor întreprinde și măsuri pentru susținerea manifestărilor culturale, în țară și în străinătate, destinate românilor de pretutindeni în vederea revitalizării tradițiilor și obiceiurilor românești.

În 17 iulie a.c., Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Patriarhia Română au semnat un Protocol de Colaborare care are în vedere o serie de proiecte, programe și acțiuni care urmăresc sprijinirea comunităților românești din afara granițelor țării pentru păstrarea identității etnice, culturale și religioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.