Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MRU a fost instalat în fruntea SIE

SIE

Președintele Klaus Iohannis l-a instalat azi în funcția de director al Serviciului de Informații Externe pe Mihai Razvan Ungureanu.

Ceremonia nu a fost publică.

Este al doilea mandat al fostului premier în fruntea SIE.

content-image

******

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat miercuri, 8 iulie a.c., la ceremonia de învestitură a domnului Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informaţii Externe.

În cadrul evenimentului, domnul Președinte Klaus Iohannis a subliniat poziţia importantă a Serviciului de Informaţii Externe în recent adoptata Strategie Naţională de Apărare a Țării, mai ales în contextul modificărilor geopolitice rapide din regiune. 

Președintele României a precizat, de asemenea, că Serviciul de Informații Externe se află în prima linie a frontului împotriva provocărilor neconvenționale din afara granițelor, de aceea trebuie să-şi consolideze toate instrumentele necesare atingerii scopurilor strategice care se referă la evaluare strategică, avertizare timpurie, prevenirea conflictelor, decizie în momente de criză întemeiată pe informație reală, exactă şi la timp.

Domnul Președinte Klaus Iohannis a adăugat că rolul Serviciului este important şi din perspectiva relaţiilor şi cooperării euroatlantice şi internaţionale, unde prin contribuţiile specifice şi-a dovedit eficiența în domeniul analizei strategice şi în promovarea multiplelor interese naţionale. 

În finalul intervenției sale, Președintele României a mulțumit angajaților SIE care au acționat în mod profesionist, îndeplinindu-și cu succes misiunile desfășurate. Totodată, domnul Președinte Klaus Iohannis și-a exprimat convingerea că Serviciul de Informații Externe îşi va consolida atât performanţele în planul activităţii specifice, cât şi rolul de partener activ în formatele de lucru care privesc asigurarea securităţii naţionale.

La ceremonia care a avut loc la sediul SIE au mai participat consilierii prezidențiali Dan Mihalache și Ion Oprișor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.