Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MS a aprobat alocarea de bani pentru un autotransplant de celule stem în Italia pentru un copil bolnav de cancer

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

Ministerul Sănătăţii (MS) a aprobat, în urma demersurilor Avocatului Poporului (AP), alocarea a peste 60.000 de euro în vederea efectuării, în Italia, a unui autotransplant de celule stem pentru copilul bolnav de cancer din Municipiul Braşov, căruia iniţial autorităţile române au refuzat sa-i semneze autorizaţia pentru acest transplant.

Citeşte şi: Delegaţie de FORŢĂ de la Guvern după protestele din Sănătate. Dragnea, Tudose şi mai mulţi miniştri participă la şedinţă

"Comisia Ministerului Sănătăţii care aprobă solicitările de trimitere a bolnavilor la tratament medical în străinătate s-a întrunit în regim de urgenţă, în 9 octombrie 2017, în urma demersurilor Avocatului Poporului, şi a aprobat finanţarea sumei de 60.458 Euro + 4% comisioane bancare (aproximativ 288 mii lei) pentru prelevare şi autotransplant de celule stem şi chimioterapie la Fondazione Policlinico Universitario A. Gemelli, Universita del sacro Cuore, Roma, Italia, pentru un copil în vârstă de 5 ani, bolnav de cancer", se arată într-un comunicat al AP. 

Iniţial, autorităţile române au refuzat sa-i semneze autorizaţia pentru acest transplant, iar copilul era obligat să revină în ţară, deşi medicii italieni opinaseră că nu va supravieţui călătoriei. 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în urma apariţiei cazului în presă şi a întreprins, prin Biroul Teritorial Braşov, demersuri către Ministerul Sănătăţii, mai relevă sursa citată.

Citeşte şi: Mihai Tudose îşi ‘întăreşte’ echipa. Mutare ŞOC a premierului (presă) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.