Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugabe ar fi votat preşedinte chiar dacă a murit, crede soţia acestuia

mugabe

Prima doamnă a statului african Zimbabwe, Grace Mugabe, este convinsă că soţul ei, Robert Mugabe, care împlineşte săptămâna viitoare 93 de ani, ar fi reales preşedinte chiar dacă nu ar mai trăi până la scrutinul din anul 2018, consemnează vineri AFP. 'Într-o zi, când Dumnezeu va decide că Mugabe trebuie să moară, îi vom prezenta cadavrul drept candidat pe buletinele de vot', a spus soţia preşedintelui în faţa susţinătorilor partidului aflat la putere, Zanu-PF. 'Veţi vedea oamenii votând pentru cadavrul lui Mugabe ! Vorbesc serios ! Doar ca să arate cât de mult ei îşi iubesc preşedintele', a continuat ea.

Grace Mugabe este în prezent şefa organizaţiei de femei a partidului Zanu-PF, ea fiind considerată şi o posibilă succesoare la preşedinţie a soţului, lucru pe care însă îl neagă în declaraţii. Zvonurile despre agravarea stării de sănătate a celui mai bătrân şef de stat aflat în prezent în funcţie sunt alimentate de vizitele sale frecvente pentru tratament în Singapore şi Dubai. În anul 2011, website-ul Wikileaks a dezvăluit o telegramă diplomatică americană datată din anul 2008, în care se menţiona că Robert Mugabe suferă de cancer la prostată şi că mai avea de trăit cel mult cinci ani, conform Agerpres.

Acest pronostic nu s-a adeverit, însă unele dintre apariţiile sale au relansat discuţiile despre capacitatea sa de a-şi exercita atribuţiile. În septembrie 2015, Robert Mugabe a citit în faţa parlamentului de la Harare un discurs de 25 minute care a fost perfect identic cu cel susţinut cu numai o lună în urmă, fiind evident faptul că nu era conştient de acest lucru. Însă anul trecut el a asigurat că va conduce ţara până la vârsta de o sută de ani. Deja candidat declarat pentru scrutinul din 2018, Mugabe a refuzat deocamdată să-şi desemneze public un succesor pentru postul pe care-l ocupă de 36 de ani într-o ţară marcată de mulţi ani de o criză economică ce a creat tensiuni sociale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.