Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Cozmanciuc: 'Moldova rămâne o zonă pustie! De disperare, românii din zona de Nord – Est a țării aleg calea pribegiei'

Mugur Cozmanciuc

''Situația este îngrijorătoare când e vorba de numărul românilor care au decis să părăsească România în ultimii 3 ani. Din ce în ce mai mulți cetățeni decid să plece, pentru că au ajuns la concluzia că nu mai au șanse să trăiască decent în țara lor.

Ca deputat de Neamț, care reprezintă și zona Moldovei, sunt îngrijorat că emigrează mai ales locuitorii din județele Neamț, Iași, Botoșani și Bacău. Potrivit datelor Institutului Național de Statistică, aproape jumătate dintre persoanele plecate ȋn străinătate pentru o perioadă de cel puțin 6 luni au casa în aceste județe (43,8% ȋn anul 2016 şi 47,6% ȋn 2017).

Nu doar zona Moldovei se depopulează, ci întreaga Românie rămâne din ce în ce mai pustie. În perioada 2015 – 2017 au plecat în străinătate peste 620.000 de români și aproape jumătate dintre aceștia, respectiv 300.831, au fost tineri cu vârsta între 20 și 34 de ani.

Ne pleacă tinerii din țară, ne pleacă viitorul. Problema este una foarte serioasă și trebuie găsite cât mai rapid soluții.

Citește și: Scene ca-n filme pe o stradă din Capitală. Un tânăr, șicane cu poliția în trafic - FOTO

De exemplu, pentru ca zona Moldovei să se dezvolte este nevoie de autostradă, de spitale regionale, de condiții decente ca tinerii să nu mai plece.

Astăzi este o zi decisivă în Parlamentul României și sper că toți colegii deputați vor înțelege că este vital să voteze pentru adoptarea proiectului legislativ, care va permite începerea construcției autostrăzii Moldovei.

Este timpul ca în an Centenar să dăm dovadă de responsabilitate, să le demonstrăm românilor că ne pasă de viitorul lor, de tineri, de copii, de adulți și de bunici. Pentru că, în mod contrar, în viitorul apropiat ne vom trezi cu o țară pustiită!'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.