Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Cozmanciuc: Ucraina si Republica Moldova trebuie să fie o prioritate pentru noua președinție a APCE

Mugur Cozmanciuc

Ieri, Thorbjorn Jagland a fost ales, pentru un al doilea mandat, în funcţia de Secretar general al Consiliului Europei.

"Se așteaptă de la Consiliul European definirea unor modalităţii concrete prin care poate ajuta Ucraina în vederea stabilizării şi continuării procesului democratic. Un punct delicat, ce necesită o abordare distinctă, este și problematica transnistreană în context regional", se arată într-un comunicat de presă.

Deputatul liberal Cozmanciuc a mai susținut că României trebuie să-i fie recunoscut statutul de partener important în susţinerea eforturilor organizaţiei în regiune. Un argument în acest sens este Oficiul privind combaterea criminalităţii informatice al Consiliului Europei, care va deveni operațional și va funcţiona la Bucureşti începând din acest an.

De asemenea, Cozmanciuc sublinează faptul că Secretarul General are în față o nouă paradigmă în acest mandat: pe de-o parte, situația din regiune și gestionarea conflictelor înghețate, iar pe de altă parte consolidarea sistemului de protecție a drepturilor și libertățiilor fundamentale. "În acest sens, aderarea Uniunii Europene la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului va avea o contribuţie esenţială în procesul general de consolidare a sistemului european de protecţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale", a mai spus Cozmanciuc.

Principalele subiecte pe agenda sesiunii de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE)  vizează : alegerea Secretarului General al Consiliului Europei, un discurs al Preşedintelui Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, şi o dezbatere comună cu privire la “barca-sicriu” şi sosirile masive de fluxurilor de migranţi la coastele italiene. De asemenea, pe ordinea de zi sunt incluse rapoarte privind violenţa răspândită prin şi de către mijloacele mass-media, provocările cu care se confruntă Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, o contribuţie parlamentară pentru soluţionarea conflictului din Sahara occidentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.