Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu dă aripi Guvernului Dăncilă: 'Economia României nu vrea deloc să se prăbușească'

captura TV
Mugur Isarescu

Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), s-a arătat, luni, optimist în ceea ce privește evoluția economiei României, în condițiile în care a recunoscut și câteva dintre problemele cu care se confruntă aceasta, conform Mediafax.

„Economia creștere. Dacă te-ai lua după televizoare, totul ar trebui să se prăbușească în țara aceasta. Nu vrea – nu vrea deloc să se prăbușească. Merge înainte”, a afirmat Mugur Isărecu, Guvernatorul BNR, luni, în cadrul conferinței „Inflația în ultimii 10 ani”.

În schimb, Guvernatorul a menționat că România are probleme de competitivitate în fața Cehiei, Poloniei și Ungariei unde nu ar trebui: la produsele agricole.

Bubuie scandalul Rusia-Ucraina: 24 de marinari, puși sub acuzare. Câți ani de pușcărie riscă fiecare

„În primul rând, aceste țări au stimulat mai puțin cererea agregată. Acest lucru s-a văzut la deficitul de cont curent. Noi suntem deficitul de cont curent la 3-4%, aproape de limită. (...) Nu mai putem să neglijăm. Economia este ciclică și ar fi foarte rău ca faza descendentă a ciclului să ne prindă cu un deficit extern mare. Marja noastră de manevră ar fi mult mai mică, și cu deficit bugetar”, a mai spus Isărescu.

În cea mai recentă prognoză, publicată la începutul lunii noiembrie, Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) estimează că economia României va crește în acest an cu 4,5%, o scădere cu 1 punct procentual față de nivelul de 5,5% estimat în iulie, până la 949,6 miliarde de lei.

Anul trecut, economia României a crescut cu 7,3%, iar în anul precedent cu 4,8%, iar PIB-ul din trimestrul al treilea a crescut cu 4,3%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.