Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugur Isărescu DĂ DE PĂMÂNT cu Darius Vâlcov: 'Ne creează probleme de credibilitate. De dimineața până seara luptă cu ROBOR'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mugur Isarescu

Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, s-a dezlănțuit la adresa consilierului premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov. Isărescu a acuzat, în timpul unei conferințe de presă susținute la sediul BNR, că Vâlcov prezintă informații trunchiate.

"Colegii mei sunt nerăbdători să discute cu dumneavoastră și cu consilierul premierului, care a spus că nu sunt patrioți. Se vorbește de credite în lei pentru societăți. Se caută ca ele să fie ieftinite. Înțeleg că mâine vom căuta să lămurim acest lucru la Parlament. Ciferele nu sunt câtuși de puțin cele prezentate în public de o anumită parte. Consilierul pe probleme economice al premierului ne creează probleme de credibilitate, mai ales că ia două cifre și le prezintă cum dorește. (....) De dimineața până seara luptă cu ROBOR. O fi consilierul pe probleme economice al doamnei premier, dar nu se comportă ca un economist".

Citește și: Victor Ponta, BOMBĂ cu CEAS - Anunță suspendarea finanțării de la stat pentru partide: 'Bugetul pe 2019 e un fake'

Dacă faci o discuție că avem rata de politică monetară este de 2,5%, în condițiile în care și în SUA este la fel și încurci lucrurile și cifrele, sigur, publicul se emoționează. Deocamdată, lucrurile stau bine în România, dar asta nu înseamnă să tot zgâlțâim vaporul acesta. Avem anticipații stabile și vrem să le zgâlțâim. Să nu ne batem joc de inflație. S-a coborât cu o dobândă de 2,5%. În toamna acestui an a persistat la adresa mea o întrebare: cum de ați reușit. S-au folosit mai multe instrumente și constatăm că nu le place încrederea în Banca Națională", a declarat Mugur Isărescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.