Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mugurel Semciuc, prima reacție după argintul obținut la Tokyo: 'Această medalie înseamnă cinci ani de muncă'

echipaj rame

Mugurel Semciuc, component al bărcii de patru rame fără cârmaci, vicecampion olimpic la Jocurile de la Tokyo, a declarat că această medalie înseamnă cinci ani de muncă.

''A fost o cursă grea, pentru că în finală au fost cele mai puternice ţări din lume. Noi ne-am făcut cursa noastră, pentru a obţine cel mai bun loc şi a lua o medalie la Jocurile Olimpice. Sentimentele pe care le trăieşti când te vezi cu medalia sunt de nedescris. Simţi o bucurie foarte mare, nu poţi descrie acele momente de bucurie. Această medalie de argint înseamnă cinci ani de muncă, în care ne-am pregătit pentru aceste Jocuri Olimpice, în care am muncit foarte mult toţi patru. S-a văzut meritul muncii noastre la această Olimpiadă. Visul meu s-a îndeplinit, îmi doream o medalie, nu conta ce medalie era, doar să fie medalie'', a declarat Mugurel Semciuc după festivitatea de premiere, potrivit agerpres.ro.

Canotorul sucevean de 23 ani a dezvăluit cum a plănuit alături de colegi detaliile cursei: ''Noi am vorbit cum să ne facem cursa încă de acasă, să nu improvizăm, pentru că ştiam că putem obţine o medalie după cum ne-am antrenat acasă. Noi facem mereu aceeaşi cursă. Luăm startul foarte rapid, ne menţinem la 250 m, la jumătatea cursei, la 1.000 m, ne lansăm cu câteva lovituri cam 100 m, iar pe ultimii 250 m dai tot ce ai mai bun, ridici ritmul până te vezi cu medalia la gât''.

Semciuc, vicecampion mondial în 2019 şi vicecampion european în 2021, a dezvăluit că faptul că nu s-au calificat din prima cursă, i-a mobilizat şi mai tare pentru a ajunge în finală şi a lupta pentru medalii: ''Noi după ce n-am prins finala din prima cursă, nu ne-am speriat că nu vom fi în finală. Ne-am mobilizat pentru a câştiga în recalificări, pentru a avea un culoar bun de start în finală, iar în finală ne-am propus să dăm tot ce avem mai bun pentru obţinerea celui mai bun loc. Nou suntem în aceeaşi formulă din 2019, de la Cupa Mondială de la Rotterdam''.

Echipajul de patru rame fără cârmaci al României (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari) a cucerit a treia medalie la Tokyo, după cele obţinute de Ana Maria Popescu (argint) la spadă feminin individual şi Ancuţa Bodnar/Simona Radiş (aur) la dublu vâsle.

Bilanţul canotajului românesc la Jocurile Olimpice a ajuns la 20 de medalii de aur, 20 de argint şi 9 de bronz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.