Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mulți nu știu asta! Planta din țara noastră care te poate ucide în mai puțin de două ore. Unii o culeg fără să cunoască riscurile / VIDEO

Pinterest
plante casa

În țara noastră există o plantă periculoasă care te poate ucide în mai puțin de două ore. Poate fi foarte ușor de confundat, ba mai mult, unii o culeg fără să cunoască riscurile.

De asemenea, mulți aseamănă această plantă cu țelina care se folosește în bucătărie, însă ea crește până la 1,5 metri și se găsește în zone umede din România: este vorba despre de Oenanthe crocata, cunoscută ca Șofranul Otrăvitor.

Chiar dacă frunzele acestei plante sunt asemănătoare cu cele ale țelinei, ele ascund un pericol iminent. Ambele fac parte din familia Apiaceae, însă cea otrăvitoare a fost catalogată în categoria Apiacee Umbelifere.

Numele său derivă din cuvintele grecești „oinos”, care înseamnă vin, și „anthos”, care semnifică floare.

Această denumire face referire la aroma de vin a florilor, despre care se crede că afectează starea mentală a celor care o consumă, notează click.ro.

Șofranul Otrăvitor poate provoca paralizie facială

Aparent, această plantă conține o substanță otrăvitoare numită oenantotoxină, care poate provoca contracții bruște și chinuitoare ale mușchilor faciali, fenomen denumit sugestiv „rânjetul morții”, potrivit studiilor.

Totodată, ritmul cardiac este încetinit și moartea celor care au ingerat Șofran Otrăvitor poate apărea în mai puțin de două ore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.