Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Muncitorii de la Electrolux au intrat în cea de-a şaptea săptămână de grevă

promptmedia.ro
greva

Peste 400 de muncitori de la fabrica de maşini de gătit Electrolux din Satu Mare au început, luni, cea de-a şaptea săptămână de grevă, liderul sindicatului Samus, Sorin Faur, spunând că aşteaptă o "decizie înţeleaptă" din partea confederaţiei Cartel Alfa, reunită al Predeal, scrie Agerpres.

"E foarte greu, după şapte săptămâni de grevă, să te gândeşti ce mai poţi să faci ca să ajungi la adevăr, la ceea ce ai cerut. E foarte greu să te gândeşti că tot ceea ce ai făcut până acum mare influenţă n-a avut asupra lor. Nu dormi noaptea, nu dormi ziua şi te gândeşti că oamenii sunt în pragul Paştelor şi sunt tot aici. Toată stima şi mândria pentru dumneavoastră că aţi rezistat până acum şi rezistaţi, aşa cum am spus, eu sunt alături de dumneavoastră până la capăt", le-a spus Sorin Faur greviştilor.

Citește și: Un tânăr a fost prins de poliţişti conducând cu 212 kilometri la oră, pe un tronson de drum unde limita este de 100 de kilometri la oră

El a spus că aşteaptă o "decizie înţeleaptă" din partea conducerii confederaţiei Cartel Alfa, care se întruneşte la Sinaia şi discută despre situaţia de la Electrolux. 

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră. Circa 250 dintre aceştia au depus sesizări la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), reclamând că nu au primit tichetele de masă pe luna anterioară. 

În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de contractul colectiv de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.