Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Municipalitatea Lanzhou din China a donat materiale sanitare oraşului Alba Iulia

Reuters
masca chirurgicala masti

Materiale sanitare - combinezoane, măşti chirurgicale şi mănuşi de unică folosinţă - au fost donate de municipalitatea Lanzhou, din China, oraşului Alba Iulia, urmând să fie distribuite şi folosite de personalul cu rol în procedurile de izolare şi carantinare a persoanelor suspecte de infecţia cu SARS-CoV-2.

"Municipiul Alba Iulia a primit din partea municipalităţii Lanzhou (provincia Gansu) din China o donaţie constând în materiale sanitare. Acestea vor fi distribuite şi folosite de personalul cu rol în procedurile de izolare şi carantinare a persoanelor suspecte de infecţia cu SARS-CoV-2", a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al Primăriei, Robert Roman, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment dur! Cine sunt persoanele cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19 .

Potrivit acestuia, donaţia constă în 8.000 de măşti chirurgicale, 2.000 de perechi de mănuşi şi 200 de combinezoane, toate de unică folosinţă.

Reprezentanţii Primăriei au anunţat miercuri şi că a fost instituită măsura obligatorie de purtare a măştilor de protecţie facială în spaţiile potenţial aglomerate - pieţe agroalimentare, magazine/supermarketuri/ hypermarketuri, magazine de bricolaj etc. - din Alba Iulia.

Aceste măsuri sunt obligatorii atât pentru vânzători, cât şi pentru cumpărători.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Totodată se recomandă utilizarea mănuşilor de protecţie. Măsura distanţării sociale (1,5 metri) este obligatorie în toate spaţiile potenţial aglomerate.

"În cazul în care nu există posibilitatea achiziţionării de măşti chirurgicale sau a altor tipuri de măşti cu factor de protecţie, pot fi folosite măşti confecţionate din material textil", a decis Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Alba Iulia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.